TURISM

Romania, mai ieftina decat Bulgaria pentru pasionatii de ski din Marea Britanie

12 octombrie 2010, ora 11:09   | 6 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Statiunea Poiana Brasov s-a mentinut pe primul loc in topul celor mai ieftine destinatii de ski din lume, cu un cost de aproape 260 de lire sterline/sejur, cu 6% mai mic decat in statiunea bulgara Bansko, scrie Easier Travel.
Situarea Romaniei inaintea Bulgariei in acest top poate fi explicata si prin faptul ca lira sterlina s-a apreciat mai mult fata de leu (8,2%) decat in raport cu leva (5,2%) in anul curent.

Pe locul trei in clasamentul destinatiilor ieftine de ski, dupa Romania si Bulgaria, s-a plasat Slovenia, cu statiunea Kanin.

Pe ultimele locuri in topul celor mai ieftine 12 destinatii de ski s-au situat statiunile Banff din Canada si Big Sky - Montana din SUA, cu costuri de 899 lire sterline, respectiv de 936 lire sterline pe sejur, de peste trei ori mai mari decat in Romania.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Complaint jr. a spus:
12/10/2010 15:13
Anul trecut turistii britanici s-au plans ca nu au cluburi competitive,in Poiana comparativ cu Bulgaria, pentru viata de noapte.
Era nebunie in anii '80.
Daca imbunatatim muzica si atmosfera vor veni negresit.
Nu le plac cluburile de fitze, care exista.
 
12/10/2010 17:11
Interesant articolul. Ma intreb insa, oare de ce din ce in ce mai multi romani merg la ski in Austria? Pe langa pretul (competitiv), avantajul Austriei consta in calitatea serviciilor. Timpi de asteptare de 1-2 minute pentru urcare, restaurante direct pe pista, unde mananci pe saturate cu mai 6-8E, multe partii si ghetari.

Este bine ca avem preturi mici, insa daca am imbunatati si serviciile, atunci am duce-o chiar bine!
 
Mirel a spus:
13/10/2010 11:54
In articol nu se precizeaza ca metrul schiat in romania este cel mai scump din lume. Skipass-ul pe o zi este mai scump decat in Austria iar cozile de la instalatiile de cablu sunt f.mari. Daca faci un calcul simplu observi ca in Romania un metru schiat costa cam 1.5 eurocenti.
 
CD a spus:
13/10/2010 13:00
Mirel, poti detalia, cu niste exemple eventual?
Adica, explica acel calcul, daca ai timp. Mi se pare enorma suma -- 15 euro pentru o coborare de un kilometru???
Nu ma pricep deloc, nu schiez, dar ma intereseaza cat de cat ca business...
Multumesc.
 
Complain jr. a spus:
13/10/2010 15:31
Articolul prezinta un prim posibil succes al ofertelor turistice de schi din Romania.
Ideea este sa-l facem de succes si nu sa combatem minusurile, trecute la capitolul "neobservate", de turistii britanici, care vor sa vina in Poiana Brasov.

Este mai simplu decat credeti.

Intr-un interviu televizat din sezonul 2009-2010 singurul lucru care se dorea a fi imbunatatit in raport cu bulgarii era viata de noapte.

Deci trebuie intrebati turoperatorii britanici, ce tip de muzica si ce tipuri de locatii isi doresc, pentru categoria de turisti care vor sa vina.

In anii '80 cand activam ca instructor de schi pentru clientii brianici, acestia erau foarte incantati de atmosfera din discotecile vremii, Violeta, Teleferic, Sportul, Cristal etc.

Atmosfera era incendiara si de alta natura decat aceea din cluburile de azi, in care aceeasi figuranti romani din anii '80 se comporta in ton cu vremurile, adica cu fitze.

Clientii britanici sunt oameni simpli cu venituri reduse in UK si vor ceva nesofisticat pentru distractie, nu Bentley-uri sau Maseratti-uri parcate la intrare, mese cu ''rezervat" , etc.

Nu cred ca articolul are nevoie de alte comentarii, despre partii, transport sau Austria.

E important sa indeplinim ultima cerinta a turstilor britanici, ca sa-i atragem, chiar daca sunt pietre si gheata pe partii.
 
Pagini: 12
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter