TURISM

Seful Emirates: Multe companii aeriene vor da faliment din cauza preturilor la combustibili

23 martie 2012, ora 11:43 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpeg
Compania Emirates, cea mai mare linie aeriana din punct de vedere al traficului international, se asteapta ca multi operatori aerieni sa dea faliment in acest an, intrucat profitabilitatea in industrie va fi afectata de cresterea preturilor la combustibili si contextul economic incert.

"Putem enumera usor o intreaga lista de companii de zbor care se clatina pe marginea prapastiei sau care chiar s-au prabusit. Daca mergem tot asa pana la Craciun, inca 8-9 luni, industria va intra in bucluc", a declarat Tim Clark, presedintele companiei aeriene, citat de presa internationala.

Potrivit Asociatiei Internationale de Transport Aerian (IATA), profiturile liniilor aeriene se vor prabusi in 2012 cu 62% pana la 3 miliarde de dolari, egaland o marja de 0,5% fata de vanzari pe masura ce pretul petrolului va creste.

Pentru compania Emirates, costurile alocate combustibilului reprezinta 45% din cheltuielile totale si ar putea urca la 1,7 miliarde de dolari in acest an fiscal, care se incheie pe 31 martie, potrivit lui Clark.Nota de plata in ceea ce priveste costurile de combustibili este reprezinta 45% din costurile totale ale companiei Emirates si ar putea creste "la un extrem de dificil" 1,7 miliarde de dolari in anul care se va incheia pe 31 martie, conform lui Clark.

"Te gandesti ca vei castiga, dar pe termen lung intotdeauna vei pierde", a spus presedintele Emirates.

American Airlines este in proces de restructurare dupa ce a cerut protectie sub prevederile Capitolului 11 al legii falimentului, iar Kingfisher Airlines din India si-ar putea pierde licenta din cauza pierderilor si a problemelor de finantare.

De asemenea, sa nu uitam de falimentele companiilor Spanair si Malev.

"Asta fac preturile la combustibil. E timpul ca acel cineva care controleaza pretul carburantilor sa analizeze mai indeaproape dezastrul pe care-l produce, nu doar companiilor de zbor dar si economiei globale" a spus Clark.

Acest sector nu va mai putea supravietui unei cresteri de inca 10-15% a pretului petrolului, mai ales in conditiile in care Uniunea Europeana va introduce o taxa pe emisiile aeriene.

Pe aceeasi linie ca si seful emirates, directorul companiei aeriene low-cost Blue Air, Sherif Ussama, a declarat la inceputul anului ca "2012 este anul selectiei naturale".
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 28 Ianuarie 2022, 10:06
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter