- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Buget de peste 1 mil. euro pentru promovarea turismului in judetul Brasov

30 Sep, 11:24 • Redactia DailyBusiness
Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea a semnat pe 30 septembrie 2010, la Rasnov, cinci contracte de finantare in cadrul Programului Operational Regional, in valoare totala de peste 1 mil. euro.
Buget de peste 1 mil. euro pentru promovarea turismului in judetul Brasov

Prin proiectul „Turismul sacelean -potential de dezvoltare regionala”, primaria municipiului Sacele va promova produsele turistice ale acestui oras, va organiza evenimente culturale si artistice, va crea un portal de informatii, propunandu-si ca toate acestea sa conduca la cresterea numarului de turisti cu 20%. Valoarea totala a proiectului se ridica la peste 1 mil. lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de minister va fi de peste 795.000 lei.

Atractiile turistice din zona Bran vor fi puse in valoare si prin proiectul „Promovarea traditiilor si obiceiurilor din zona Bran”, care va asigura prezenta la targuri de turism, derularea de activitati de marketing, crearea unui potal de informatii constituit intr-un ghid al localitatii si al turismului din zona, editarea de materiale informative si organizarea unor evenimente de promovare. Valoarea totala a proiectului se ridica la peste 1 mil. lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRT este de peste 800.000 lei.

Primaria Fundata va promova, cu ajutorul proiectului „Dezvoltarea si consolidarea turismului in comuna Fundata”, potentialul turistic rural al comunei, beneficiind de o finantare nerambursabila alocata de MDRT de peste 700.000 lei, valoarea totala a proiectului fiind de peste 900.000 lei.

Proiectul „Legendele Tarii Barsei. Promovarea potentialului turistic al Tarii Barsei”, cu o valoare totala de peste 1 mil. lei, din care nerambursabili sunt peste 796.000 lei.

Municipiul Brasov va promova, prin proiectul „Brasovul – Centrul turismului romanesc”, produsele turistice specifice orasului, evenimentul Sarbatoarea Junilor, precum si rezervatia de peisaj Masivul Postavarul. Valoarea totala a proiectului se ridica la peste 990.000 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRT este de peste 752.000 lei.