- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Tarom, ROMATSA si aeroporturile au pierdut 7 mil. euro din cauza norului de cenusa

22 Apr, 09:14 • Redactia DailyBusiness
Companiile cu activitati in transportul aerian aflate in subordinea Ministerului Transporturilor si aerogarile administrate de autoritatile locale au pierdut de vineri si pana marti circa 7 mil. euro din cauza inchiderii spatiului aerian, din care 4 mil. euro au fost raportate de Tarom.
Tarom, ROMATSA si aeroporturile au pierdut 7 mil. euro din cauza norului de cenusa

„Tarom a inregistrat pierderi de aproximativ 4 milioane de euro . La ROMATSA, administratia serviciilor de trafic aerian, pierderile sunt de 1,2 milioane de euro, iar la Compania Aeroporturi Bucuresti pierderile au fost similare undeva la 1,2 – 1,3 milioane de euro. Celalalte aeroporturi situate in tara au avut in total de pierdut cam 1 mil. euro”, a declarat, miercuri, Marin Anton, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, citat de Mediafax.

Un nor de cenusa provocat de eruptia unui vulcan din Islanda a perturbat traficul aerian in Europa si a determinat inchiderea spatiilor aeriene din mai multe state.

Traficul aerian pe intreg teritoriul Romaniei a fost inchis sambata, la ora 18:00, si a fost redeschis luni, la ora 15:00.

In schimb, compania feroviara de stat CFR Calatori a avut de castigat de pe urma inchiderii aeroporturilor, astfel ca incasarile au crescut cu circa 400.000 de lei in aceasta perioada.

Cele mai cautate rute din traficul international au fost cele spre Viena, Istanbul si Budapesta, in special la vagoanele de dormit si cuseta.