TURISM

Top 10 provocari pentru alpinisti (FOTO)

14 iunie 2011, ora 12:58 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
sus.jpg
Temple, ghetari, munti, poduri si dune de nisip, toate pot fi cucerite prin catarat. De la usor spre dificil, Lonely Planet a inventariat cele mai bune 10 locuri pentru esccaladari.

1. Tikal, Guatemala. Treptele unui templu vechi de 1250 de ani din orasul antic Tikal, simbol al civilizatiei Maya, conduc deasupra junglei Peten, din Guatemala de Nord.

In timpul primului mileniu d.Hr., acest oras a fost metropola principala a maiasilor, una dintre cele mai puternice civilizatii pre-columbiene.
Galerie Foto
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria


Cel mai inalt si impunator monument este Templul IV din vestul complexului. Din varful acestuia poti privi alte trei temple ascunse printre copaci.2. Sossusvlei, Namibia. Cele mai inalte dune de nisip sau poate cele mai vechi dune de nisip din lume. Nu putem sti cu siguranta, insa cert este ca dunele Sossusvlei pot ajunge si la 304 metri inaltime, iar mersul pe jos este de doua ori mai dificil decat pe o suprafata normala.

Parcul Sossusvlei face parte dintr-o mare de nisip care acopera o treime din Namibia. Rasaritul este cel mai potrivit moment pentru a admira dunele.

3. Ghetarul Perito Moreno din Argentina este unul dintre putinele formatiuni de acest tip care nu se afla in faza de retragere, in contextul actual al incalzirii globale. Perito Moreno formeaza o bariera de gheata, de 3 kilometri lungime si 74 metri inaltime pentru lacul din apropiere.

Dupa o calatorie de cinci ore vei ajunge aproape de ghetar, iar in cazul in care acesta plimbare nu este suficienta, te poti urca pe peretele de gheata si apoi sa cobori in rapel.

4. Old Man of Hoy, Orkney Islands, Scotia. Aduna tot echipamentul tehnic pe care il ai acasa pentru a escalada una ditnre cele mai mari stanci de pe insula salbatica Hoy din Marea Britanie.

Insulele Orkney nu sunt renumite pentru alpinismul pe stanci, avand in vedere ca sunt predominant plate, insa Old Man este o exceptie.

"Turnul" de peste 130 de metri inaltime nu a putut fi escaladat integral pana in 1966, dupa cucerirea Everestului.

5. Volcanoes National Park, Big Island, Hawaii. Cinci vulcani se inalta dintr-un relief lunar, ce alcatuieste Parcul National Volcanoes. Aici se gasesc unele dintre cele mai impresionante peisaje vulcanice, dar si cele mai accesibile cratere, deoarece in zona exista drumuri care pot fi parcurse cu masina.

Existenta acestor drumuri nu ar trebui sa-i demoralizeze pe alpinisti, deoarece in acest parc se gasesc numeroase trasee montane.

6.Cetatea Cavalerilor Ospitalieri, Siria. Nu este neaparat o provocare sa escaladezi o cetate din secolul al XII-lea, insa peisajul reprezinta premiul. Cetatea a fost construita in mare parte in anul 1031.

Crac des Chevaliers este amplasata pe valea care desparte muntii "Jabal Ansariya" din nordul Libanului de Muntii Libanului, pe drumul dintre Tripoli, Liban si Homs.

7. Canopy Walkway, Iquitos, Peru. Pentru mult timp acest traseu de 3.200 metri printre copacii junglei peruane este dificil de parcurs. Este vorba despre o plimbare pe o succesiune de poduri din franghii si lemn, care traverseaza jungla...pe "sus".

8. Stok Kangri, India. Varful muntelui Stok Kangri ofera o priveliste extraordinara asupra Muntilor Himalaya. Acest masiv are o inaltime de peste 6.000 metri si poate fi parcurs de persoane care nu sunt neaparat profesioniste in escaladare montana. Traseul se parcurge in 4-5 zile, cu tot cu timpul necesar aclimatizarii.

9. Sydney Harbour Bridge, Australia.Te-ai gandit cum ar fi sa te cateri pe unul dintre cele mai inalte poduri din lume? Poti incerca in Sydney. Este vorba de Sydney Harbour Bridge, care are 134 metri inaltime. Daca aveti rau de inaltime ar trebui sa urcati doar pana la cel mai mic pilon al acestuia, Pilonul Lookout, care are numai 87 de metri inaltime si este deschis pentru vizitare in fiecare zi intre orele 10-17..

10. Kilimanjaro, Tanzania, are peste 5.800 metri inaltime si poate fi parcurs pe mai multe rute. Escaladarea pana in varf presupune fie compania temporara a unui padurar din zona, fie traversarea ghetarilor, fie camparea nocturna intr-un crater vulcanic.

Citeste aici articolul integral.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter