- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turnul Eiffel devine tot mai ecologic

02 Aug, 13:54 • Redactia DailyBusiness
Turnul Eiffel, monument emblematic al capitalei franceze, devine tot mai ecologic: in curand, el va produce o parte din energia necesara functionarii sale cu ajutorul instalatiilor eoliene si al panourilor solare, a anuntat firma care administreaza turnul.
Turnul Eiffel devine tot mai ecologic

Primul etaj, cel mai mare, se afla in plina etapa de modernizare, urmand ca „batrana doamna” sa fie mai atractiva si mai ecologica, a spus presedinele Societe nouvelle de la Tour Eiffel (SNTE), Jean-Bernard Bros, cu ocazia unei vizite in santier. Aflat la 57 metri inaltime, primul etaj este cel mai putin frecventat din turn, aceasta situatie putandu-se schimba cand turistii vor putea pasi pe podeaua transparenta care va fi construita la marginea spatiului creat de cei patru stalpi.

Lucrarile mai prevad amplasarea unor mici instalatii eoliene, a unor panouri solare si recuperarea apelor pluviale, in scopul imbunatatirii performantelor energetice ale turnului cu 30%, a adaugat Jean-Bernard Bros, noteaza [url=http://www.agerpres.ro/media/index.php/life/item/140116-Turnul-Eiffel-devine-tot-mai-ecologic.html]Agerpres[/url].

Lucrarile se vor termina la sfarsitul lui 2013 si vor costa 25 milioane de euro.