- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Udrea i-a propus lui Niki Lauda sa opereze o cursa pe ruta Viena – Constanta

16 Mar, 17:23 • Redactia DailyBusiness
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, i-a propus, marti, omului de afaceri austriac Niki Lauda, a carui companie aeriana a intrat in februarie pe piata romaneasca, sa opereze o cursa si pe ruta Viena - Constanta, scrie Mediafax.
Udrea i-a propus lui Niki Lauda sa opereze o cursa pe ruta Viena - Constanta

Compania respectiva, „Fly Niki”, are sase curse low cost saptamanale pe relatia Bucuresti – Viena.

Udrea s-a intalnit marti, la Bucuresti, cu Lauda, fost triplu campion mondial in Formula 1.

„Simpla prezenta in Bucuresti a domnului Lauda este o ocazie de promovare pentru Bucuresti si Romania. Speram ca aceasta cursa (Viena-Bucuresti, n.r.) sa fie doar inceputul unei colaborari legata de posibilitatea ca si Constanta sa fie operata de Fly Niki si sa aiba o legatura directa cu Viena”, a spus Udrea.

Ea a adaugat ca incearca sa atraga, prin Niki Lauda si compania sa aeriana, turistii de pe piata austriaca nu doar in Bucuresti, ci si pe litoral sau in alte locuri din Romania.

„Ma bucur sa fiu prezent la aceasta discutie. M-am oferit personal si prin compania mea sa facem reclama pentru Bucuresti si Romania in Viena si Austria”, a spus Lauda.

El a adaugat ca cele sase curse saptamanale au un grad de ocupare „acceptabil” si ca va dura circa un an pentru a consolida ruta respectiva.

„Ne uitam si spre alte destinatii din Romania. Vom face reclama in primul rand pentru Bucuresti, iar al doilea pas va fi litoralul si Marea Neagra”, a mai spus Lauda.

Operatorul Fly Niki este detinut in proportie de 50,1% de Niki Lauda si 49,9% de compania aeriana germana Air Berlin.
Fly Niki, infiintata in 2003, a inregistrat in anul 2009 o cifra de afaceri de 275 de milioane de euro si a transportat 2,6 milioane de pasageri.

Adreas Nikolaus „Niki” Lauda, nascut in anul 1949, este un om de afaceri austriac si fost pilot de Formula 1, campion mondial in anii 1975, 1977 si 1984.