- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Un hotel din Suedia inlocuieste cheile camerelor cu telefoane mobile

05 Nov, 13:13 • Redactia DailyBusiness
Cel mai mare producator de incuietori din lume, Assa Abloy AB, a lansat un proiect pilot in parteneriat cu un hotel din Stockholm (Suedia), in cadrul caruia clientii vor folosi un telefon mobil, altul decat cel personal, in locul cheilor traditionale sau al cartelelor, scrie presa internationala.
Un hotel din Suedia inlocuieste cheile camerelor cu telefoane mobile

Telefoanele vor functiona pe baza unor cipuri cu unde de transmisie radio, pe o raza restransa.

Sistemul va fi testat pe o perioada de patru luni, timp in care vizitatorii vor putea sa se inregistreze la receptie folosind telefoanele mobile, care apoi vor fi activate pe post de chei.

Astfel, clientii vor evita completarea formularelor si isi vor putea incuia si descuia usa camerei tinand telefonul mobil in dreptul ei.

Tehnologia de transmisie radio pe o raza scurta, cunoscuta ca Near Field Communication (NFC), va putea fi folosita si pe smartphone-uri in anii ce vor urma. NFC reprezinta o tehnologie de ultima ora in domeniul telefoniei mobile, insa putine modele de telefoane au reusit sa o adopte pana acum.

Directorul diviziei de chei mobile al companiei Assa Abloy AB, Daniel Berg, recunoaste ca participantilor la experiment li se poate parea greoaie testarea acestui concept, deoarece vor avea cu ei inca un telefon mobil, pe langa cel personal.