- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Wizz Air a introdus taxa pentru bagajele de cabina mari. Schimbarea va fi operata de joi

03 Oct, 17:18 • karina.popescu
Compania aeriana low-cost Wizz Air a anuntat astazi noua politica de bagaje, prevazuta pentru a elimina excesul de bagaje transportate in aeronava.
Wizz Air a introdus taxa pentru bagajele de cabina mari. Schimbarea va fi operata de joi

Incepand cu 4 octombrie, pasagerii care au rezervat bilete Wizz Air pentru calatorii de la 24 octombrie vor putea transporta gratuit un bagaj mic de cabina (pana la 42x32x25cm) sau un bagaj de cabina mai mare, in schimbul unei taxe online de 10 euro (pana la 56x45x25cm).

Pentru noi rezervari pe zborurile ce vor decola incepand cu 24 octombrie, toate tarifele Wizz Air vor fi reduse cu 5 euro.

Indiferent de linia aeriana aleasa, pasagerii sunt in prezent supusi intarzierilor, descarcarii bagajelor de cabina si incovenientelor create de lipsa spatiului din cauza numarului prea mare de bagaje voluminoase, explica oficialii Wizz Air.

In timpul perioadei de test pe ruta Wizz Air Londra-Katowice, de la inceputul lunii august, pasagerii au transportat cu 20% mai putine bagaje voluminoase in cabina.

In urma feedback-ului pasagerilor, oficialii Wizz Air au marit volumul permis pentru bagajul mare, pentru care se va plati taza incepand de maine. De la 40 de litri, acesta poate sa aiba acum 60 de litri.

Reprezentantii Wizz Air estimeaza ca aproximativ 25% dintre pasageri vor alege sa plateasca taxa de 10 euro, restul urmand sa aleaga varianta bagajului mai putin voluminos.

Achizitiile de la magazinele duty-free vor fi in continuare premise in cabina in mod gratuit.

Noua politica nu se aplica rezervarilor facute inainte de 4 octombrie sau pentru zborurile ce decoleaza inainte de 24 octombrie, exceptie facand ruta de proba Londra-Katowice, pe care aceasta politica este deja valabila.

Oficialii Wizz Air spun ca aceasta taxa online de 10 euro pentru bagajele voluminoase de cabina va determina pasagerii sa transporte la bordul aeronavelor bagaje mai mici, in timp ce doar cei care vor decide sa calatoreasca cu bagaje mai voluminoase vor plati aceasta taxa.

Bunurile cumparate la aeroport dupa controlul de securitate vor fi premise in mod gratuit in cabina.

Politica nu se aplica zborurilor operate de Wizz Air Ucraina (WAU).

“Wizz Air anunta noua politica de bagaje dupa perioada de proba care a confirmat ca se poate obtine mai mult loc in aeronava si scaderi ale costurilor, in momentul in care pasagerii calatoresc cu bagaje mai mici. Cu o mare majoritate a pasagerilor dispusa sa calatoreasca cu bagaje mai mici la bord, suntem acum primul transportator aerian european care va elimina o problema cronica in industrie, cu care se confrunta toti operatorii. Pentru a oferi mai departe economiile estimate, vom reduce imediat cu 5 euro toate tarifele disponibile pe wizzair.com conform noii politici de bagaje”, a declarat Daniel de Carvalho, corporate communications manager Wizz Air.

Intrebat de DailyBusiness.ro cum a influentat business-ul Wizz Air mutarea de pe aeroportul Baneasa pe cel din Otopeni, acesta a spus ca decizia a permis cresterea cu 75% a activitatii, datorita cresterii frecventelor si a celor doua noi aeronave alocate acestei
baze.

„De asemenea, am inceput operarea de zboruri noi spre Milano Malpensa, Palma de Mallorca,Verona si Memmingen. Timpii de zbor pentru cele mai populare destinatii Vest-Europene au fost optimizati iar pasagerii nostri beneficiaza de un terminal mai modern si mai confortabil, pe un aeroport mai putin aglomerat si mai eficient”, a precizat acesta.