TURISM

Wizz Air: Clasa business ar trebui intersiză pe orice zbor scurt

05 decembrie 2019, ora 12:51 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
wizz.jpg
Wizz Air le cere companiilor aeriene clasice să nu mai opereze cu locuri libere la clasa business pe zborurile mai scurte de cinci ore.

"Clasa business ar trebui intersiză pe orice zbor scurt. Pasagerii de la business class contabilizează un impact dublu asupra mediului din perspectiva emisiilor, față de un pasager de la economy, iar industria este vinovată pentru menținerea unui sistem învechit și ineficient", spun reprezentanţii Wizz Air.

Potrivit lor, regândirea sistemului trebuia să aibă loc cu mult timp în urmă. Wizz Air le solicită companiilor aeriene să își ia angajamentul de a interzice călătoria la clasa business pentru orice zbor mai scurt de cinci ore.

Aceştia mai spun că vremea călătoriilor în stil vechi a trecut, la fel și a clasei business.Wizz Air susţine că operează în prezent cu cel mai mic nivel de emisii de CO2/pasager dintre toate companiile aeriene competitoare – 56,8g/pasager/km în octombrie 2019.

Modelul de business ultra low cost

WIZZ se bazează pe un grad de încărcare crescut (95% în primul semestru din 2020) și o configurație optimizată de cabină, pentru a face transportul aerian sustenabil și pentru a reduce cât mai mult posibil emisiile de CO2/pasager.

Wizz Air s-a angajat să reducă în continuare emisiile cu 30% pentru fiecare pasager în următorii 10 ani și lansează un apel către alte companii să facă la fel. Este o problemă a industriei ce necesită soluții la nivel de industrie.

Piața aeriană trebuie să fie în ansamblu mai agresivă în ceea ce privește obiectivele pentru a face cu adevărat diferența.

Wizz Air și-a luat angajamentul să își dezvolte flota cu modele de ultimă generație din familia Airbus și are o comandă fermă de 268 dintre cele mai eficiente aeronave cu un singur culoar din lume.

Flota din prezent a companiei are o vârstă medie de 4,5 ani, fiind practic una dintre cele mai tinere flote de aeronave din lume.

"În consecință, suntem compania cu cea mai mică amprentă de mediu/pasager/kilometru din Europa", mai spun reprezentanţii Wizz Air.

Compania a lansat recent un video în care solicită luarea de măsuri, iar acesta poate fi urmărit aici youtu.be/x3cKWn-JHMk.

József Váradi, CEO Wizz Air Holding, a declarat: „Wizz Air este dedicată aviației sustenabile și lansăm un apel către companiile tradiționale să își desfășoare activitatea într-o manieră responsabilă și să înceteze să mai opereze cu locuri libere pe zborurile scurte. Industria în ansamblu trebuie să fie mai agresivă și să interzică clasa business pe zborurile scurte. Totodată, lansăm un mesaj către pasageri să facă alegeri informate când își rezervă un zbor. Vremea călătoriilor în stil vechi a apus, la fel și clasa business."
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 29 Mai 2022, 06:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter