- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Wizz Air isi continua extinderea in Romania si deschide a patra baza, in Targu-Mures

01 Mar, 13:47 • Redactia DailyBusiness
Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrala si de Est, a deschis marti, la Targu Mures, cea de-a patra baza operationala din Romania, a anuntat compania.
Wizz Air isi continua extinderea in Romania si deschide a patra baza, in Targu-Mures

Pentru moment, Wizz Air a alocat bazei o aeronava noua Airbus A320 si va adauga sapte noi rute celor deja operate spre Budapesta si Londra, incepand cu 18 iunie: trei catre Italia (Roma, Bergamo si Bologna), doua catre Spania (Barcelona si Madrid), si cate una catre Germania (Dortmund) si Franta (Paris).

Tarifele pornesc de la 90 lei (22,49 euro) pentru un singur zbor, cu toate taxele incluse.

Wizz Air isi disputa suprematia pe piata transportului aerian din Romania, cu alte doua mari companii Tarom si Blue Air.

Daca in ceea ce priveste companiile Wizz Air si Tarom, numarul de pasageri transportati depaseste doua milioane de euro, in 2010, lucrurile nu sunt la fel de clare si in cazul Blue Air, care nu a furnizat publicitatii date oficiale in acest sens.

Wizz Air si-a crescut cu aproape 34% numarul de pasageri transportati in 2010, fata de aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce Tarom a inregistrat o crestere de 20%, in acelasi interval.