TURISM

Wizz Air isi reduce investitiile din Spania. Ce rute vor fi afectate si de ce

11 iulie 2012, ora 16:58, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
wizz_air2.jpg
Linia aeriana low-cost Wizz Air va reduce numarul de zboruri din orarul de iarna pe 8 rute spaniole, a anuntat miercuri compania. Care este motivatia acestei decizii?

Rutele ale caror frecvente se vor reduce sunt Barcelona-Bucuresti, Barcelona-Cluj, Barcelona-Targu Mures, Bracelona-Timisoara, Madrid-Bucuresti, Madrid-Targu Mures, Valencia-Bucuresti, Valencia-Timisoara.

Hotararea a fost luata dupa ce Guvernul spaniol a impus, incepand cu 1 iulie, taxe de aeroport semnificativ mai mari, in special in Barcelona El Prat si Madrid Barajas.
á
äAceasta crestere a taxelor vine dupa ce AENA a cheltuit miloane de euro in modernizarile inutile si constructii de noi terminale. Guvernul Spaniol va forta acum pasagerii liniilor aeriene sa plateasca pentru noile terminale extravagante sub forma taxelor excesive de aeroportö, se arata in comunicatul Wizz Air.

ôWizz Air regreta faptul ca este nevoita sa-si reduca investitiile in Spania, ceea ce va conduce la reducerea unor zboruri din orarul de iarna pe rutele disponibile din Romania, catre Barcelona, Madrid si Valencia. Este regretabil ca Guvernul Spaniol a impus o crestere a taxelor intr-un moment in care traficul de pasageri trebuie stimulat, iar locurile de munca in industria turismului sunt necesareö, a declarat Daniel de Carvalho, corporate communications manager la Wizz Air.
á
Pierderea din Spania, compensata cu noi destinatii din RomaniaäIn 2012, Wizz Air estimeaza o crestere in continuare de doua cifre si ne vom muta capacitatea din Spania in alte tari, unde turismul si liniile aeriene sunt binevenite, prin taxe de aeroport scazute. In timp ce Spania va pierde mii de pasageri, Wizz Air va continua sa-si extinda reteaua cu noi destinatii din Romaniaö, a mentionat Daniel de Carvalho.

Anul acesta Wizz Air a lansat rute noi din Bucuresti spre Budapesta, Verona, Palma de Mallorca si Milano Malpensa si din Arad au fost inaugurate zboruri spre Milano Bergamo.

Viitoarele rute noi vor fi anuntate ulterior, potrivit oficialilor companiei.


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 14 August 2022, 06:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter