Adrian Negrescu: Business Stories: Altele

E discriminare sau nu? Daca cultiv cartofi sau construiesc blocuri, n-ar trebui sa fiu protejat de o taxa pe modelul taxei auto?

31 mai 2011, ora 00:00 | 139 afisari | in Altele
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Ministrul Mediului ne-a spus, luni, ca va modifica de cate ori este nevoie taxa de prima inmatriculare pentru a proteja industria auto romaneasca.  

Cu alte cuvinte, va proteja interesele Dacia, Ford si ale importatorilor de masini noi. Prin Programul Rabla sau prin taxa de poluare, statul va ajuta astfel la vanzarea produselor acestora. Dacia, pe piata interna, vinde aproape exclusiv cu ajutorul facilitatilor oferite de stat.  

Guvernantii ne spun ca industria auto asigura o dezvoltare economica pe orizontala si ca trebuie sprijinita.

Intrebarea este de ce Guvernul favorizeaza industria auto in dauna altor sectoare economice importante, de la constructii, la agricultura si metalurgie?  

Programul Prima Casa, din sectorul constructiilor, este o gluma, pentru ca nu stimuleaza, in fapt, constructia de locuinte. Subventiile la hectar din agricultura vin cu intarziere, sunt insuficiente si nu ajuta producatorii romani sa faca fata concurentei importurilor.

Facilitatile acordate celor care lucreaza in sectorul IT sunt, de asemenea, infime, ca importanta, cu toate ca Nokia, de exemplu, a dovedit ca acest sector poate aduce plus valoare in economie.

In aceste conditii, n-ar fi nevoie ca si aceste sectoare ale economiei sa beneficieze de masuri reale de sprijin?
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Negrescu
Jurnalist DailyBusiness.ro
Adrian Negrescu
Jurnalistul Adrian Negrescu scrie pentru DailyBusiness.ro de peste 5 ani. Are experienta in domenii precum... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Joi, 28 Mai 2020, 07:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter