Andrei Vacaru: Real Estate & Business Solutions: Companii

Adio clasa de mijloc ... Traiasca guvernul Boc!

03 aprilie 2009, ora 19:37 | 2.831 afisari | in Companii, Finante-Banci, Lifestyle
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
debt_and_demand.jpg
Semnalele despre care scriam anul trecut despre clasa de mijloc si disparitia ei iata ca se concretizeaza in Romania.

Ce inseamna clasa de mijloc?

Un amestec de tendinte, determinate de libertatea data de o afacere mai mult sau mai putin stabila dar un stil de viata la alegere, fara sefi, pe de o parte sau siguranta data de un venit, fie de la stat, fie de la companiile private, destul de mare, in care compromisul libertatii este cumparat de valoarea salariului frumos.

In ce a investit clasa de mijloc?

Valori imobiliare si/sau mici afaceri, lovite acum de criza, devalorizate si executate, mai nou, de guvernul Boc. Primele sunt oricum, o iluzie: imobiliare, real estate in limba engleza, este un termen cu denumire din limba spaniola (real=regal), ceea ce insemna averea regala. De ce? Pentru ca s-au instituit derivatele, adica impozitele si ipotecile, ceea ce inseamna ca, atata timp cat platim pentru ele, cand vindem, cumparam, inchiriem sau folosim, imobiliarele nu ne vor apartine niciodata. La fel, afacerile au si ele "derivatele" lor, adica taxe si impozite.

Cursa sobolanului

Asadar suntem vrand, nevrand, sclavii statului, ai guvernului care ne impoziteaza, ne taxeaza, ne ipotecheaza ... Mai mult, prin proiectul OUG privind modificarea fiscalitatii incepand cu 01.05.2009, firmele mici vor falimenta (fie si din principiu - de ce sa platesc impozit mai mult decat profitul?), intarind numarul somerilor, al asistatilor sociali, incurajand inactivitatea, lenea, disperarea, frauda.

Cam asta este masura anti-criza a guvernului Boc, care promitea "Sa traiti bine!" Asta daca se referea la noi sau la ei. Inca nu stim sau doar ne prefacem.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
manuela a spus:
04/04/2009 18:09
despre cursa sobolanului ... stie cineva ce avantaje preconizeaza guvenul - in sensul logic al cuvantului "consecinta" - prin acest proiect, care desigur va deveni ordonanta? Ce bani si de unde vor veni? Nu prind sensul acestui demers si ma-ntreb de unde atata imaginatie la un inginer (Pogea).
Apoi, f. important, ce se va intampla cu firmele care NU platesc acesti bani pt ca nu au de unde ???.... zero profit = zero avere !!! Vor fi desfiintate din "oficiu"?
Altele, cele inghetate, sau cele abia infiintate care se lanseaza mai greu, din motive obiective si previzibile, ce vor face? In primul caz, vor fi si ele platitoare sau vor fi si ele desfiintate? In al doilea caz... in primul an platesc de nebun impozit, in al doilea cand vor avea profit bun, li se va returna aceasta suma platita fara a impozita "ceva"? Pe drak.... mai vedem noi ceva de la ei .... Economia subterana ramane singura viabila si sanatoasa de la 1 mai .... si "surprizele" abia au inceput ... Bafta!
 
Andrei a spus:
04/04/2009 18:29
R: Manuela ai dreptate. Cursa sobolanului este un element figurat pentru a sugera imaginea soarecelui care alearga pe morisca: el munceste, se zbate, dar tot acolo ramane.

Ce nu pot intelege este incalcarea unui principiu matematic: impozit de 5% din 0 este tot 0. Un impozit de 5% din -x ar insemna ca statul este dator, iar el ma scoate dator pe mine: UNDE ESTE INGINERUL? A facut scoala la Motatei Vale?

Si uite asa, ca tot eram frustrati ca noi n-avem criza, ne ajuta guvernul caine+pisica sa avem una!

Mai multe aici:
 
Adrian Popescu a spus:
04/04/2009 20:16
Guvernantii astia ordinari au un singur tel: sa faca bugetul asta cit mai mare ( eu il compar cu o mamaliga mare ) din care se infrupta ei mai bine de trei sferturi ( salarii si utilitati la locurile de munca , de la cel mai mic functionar public la presedintele tarii )

De unde vin banii la buget ? De la cei care produc . Ia guvernantul banii de la cel ce produce ( ii mai da si cite o amenda pe filiera Politie , Garda Financiara , A.N.P.C. , A.N.S.V.A. si cite alte autoritati d'astea care sug singele poporului , doar asa cit sa nu ( ii ) moara ( afacera ) , sa mai vina si altadata sa il arda ) si ii da aluia care e defavorizat . Cum arata in zona mea defavorizatul ? Cineva care pleaca in afara tarii munceste sau cine stie ce face , bineinteles fara acte de munca , vine cu masina inmatriculata afara isi face casa , pe terenul oferit gratuit de primarie si mai sta prin tara , ia telefoane la abonament la tot neamul nu plateste abonamentele , vinde telefoanele la colt de strada mai face o tranzactie doua cu aur si cu valuta si pleaca iar .

Nevasta lui ramine acasa , si primeste ajutor social ca el n-are servici ea n-are , copii multi ca ii lasa autoritatile sa se inmultesca ca iepurii , se string in ONG-uri care le apara drepturile peste tot ( de la primarie la guvern ) si pe mine cetatean onest ma trateaza cu tifla .

Pentru ca autoritatile le dau nas la astia . Stiti de ce ? Pentru ca de la un scrutin electoral la altul astia trebuie mentinuti in viata , ca sint numai buni de manipulat ca masa electorala . Mama ce mai de voturi aduc daca le arunci o halca de carne si le dai ajutoare sociale din banii platiti la buget de pe urma celor ce muncesc ! Asta am ajuns .

Si mie guvernantii acum imi pling cu lacrimi de crocodil . Fratilor ! Va mai aduceti aminte de rascoala de la '907? Ne-au ruginit coasele si furcile prin poduri ?

Lichelele astea care ne conduc de atita timp prea si-au luat-o in cap . Nu sint deloc cumpatati , chivernisiti cu banul public . Ei nu dau socoteala poporului de modul in care ii cheltuie . Dar ne cer noua sa platim cit mai mult . E vreunul pe care il roade de interesul national ? E vreunul care va bate la usa sau va intreaba prin mijloacele la indemina ce va doare si ce aveti nevoie ? Nu . Ei cred ca stiu ce avem noi nevoie dar cel mai bine stiu ce au ei nevoie . Si stiu sa isi ia fara sa ceara DIN BUZUNARELE NOASTRE . Le facem o cinste prea mare ca ii suportam !
 
06/04/2009 15:10
Ajutoare sociale?!!!!Pai de unde vin banutii pentru ajutoare sociale?Nu cumva tot de la salariati, firme, fraieri de genulasta?!Sau prefera sa bage genialul nostru guvern banutul de la FMI pentru finantarea somajului?!Somajul ca unica solutie anticriza.Iata cea mai tare idee economica a mileniului III.Sau, cine stie? Poate guvernul vrea sa faca pe toti bugetari si noi , stupid people nu ne prindem...
 
Andrei a spus:
06/04/2009 18:32
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta care vizeaza o serie de masuri financiar-fiscale si care modifica, printre altele, Codul fiscal, introducand un impozit pe profit minim.
Potrivit proiectului de OUG, contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive, inclusiv persoanele juridice care realizeaza aceste venituri in baza unui contract de asociere, si la care impozitul pe profit este mai mic decat 5% din veniturile respective vor fi obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate.

De asemenea, contribuabilii al caror impozit pe profit este mai mic decat 0,5% din veniturile inregistrate, vor fi obligati la plata unui impozit de 0,5% aplicat asupra veniturilor inregistrate, dar nu mai putin de 6.500 lei anual, in cazul in care desfasoara preponderent urmatoarele activitati:
a) tranzactii imobiliare;
b) activitati de inchiriere si leasing;
c) activitati de investigatii si protectie;
d) comert cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor;
e) comert cu ridicata, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete;
f) comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor;
g) hoteluri si alte facilitati de cazare;
h) restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie;
i) activitati de servicii in tehnologia informatiei;
j) activitati de servicii informatice;
k) activitati juridice si de contabilitate;
l) industria alimentara;
m) fabricarea bauturilor;
n) activitati ale directiilor (centralelor), birourilor administrative centralizate; activitati de management si de consultanta in management;
o) activitati de arhitectura si inginerie; activitati de testari si analiza tehnica;
p) activitati ale agentiilor turistice si a tur-operatorilor; alte servicii de rezervare si asistenta turistica;
r) activitati de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor;
s) activitati sportive, recreative si distractive;
s) transporturi rutiere;
t) alte activitati de servicii.

Incadrarea in aceste activitati este cea stabilita prin clasificarea activitatilor din economia nationala conform codurilor CAEN.

In cazul impozitului pe veniturile microintreprinderilor, proiectul de OUG pastreaza cota de impozitare de 3%, insa, in situatia in care impozitul datorat de microintreprinderile care desfasoara preponderent activitatile mentionate anterior, la lit. a-t, este mai mic decat 1.625 lei trimestrial, acestea vor fi obligate la plata acestei sume.

Reprezentantii MFP, contactati telefonic de Avocatnet.ro, au declarat ca proiectul de OUG va fi discutat cu partenerii sociali, insa nu au vrut sa precizeze si termenul pana la care masurile propuse vor intra in dezbaterea Guvernului, pentru a fi adoptate.
Sursa
 
Pagini: 12
Andrei Vacaru
iMONDO Imobiliare Timisoara
Andrei Vacaru
Am ales libera initiativa si am infiintat agentia imobiliara iMONDO din Timisoara cu scopul de a face o... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Marti, 20 Octombrie 2020, 08:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter