Andrei Vacaru: Real Estate & Business Solutions: Finante-Banci

Extrema birocratica

27 februarie 2009, ora 13:24 | 2.419 afisari | in Finante-Banci
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
panic.jpg
De la creditul doar cu buletinul din 2007-2008, bancile au trecut la extrema cealalta. "E criza de incredere - s-au gandit reprezentantii acestora -, atunci iata cum procedam noi: marim numarul de avocati si aprobari, cerintele de calificare si numarul de acte."

S-a ajuns la situatii aberante in care, pe langa faptul ca afirm ca ma cheama Liviu - Andrei Vacaru (pe incredere), trebuie sa arat si buletinul sau cartea de identitate (confirmare cu acte) - pana aici, poate, nimic anormal - mai trebuie sa aduc si adeverinta scrisa de la Politie prin care ei "recunosc" ca au eliberat actul de identitate in care scrie ca ma cheama cum ma cheama (birocratie?).

Ca sa fim intelesi: in urmatoarea perioada in care dezvoltatorii s-au evaporat, 60% din vanzatorii de "confort" (care doresc o locuinta mai buna) si-au oprit imobilele de la vanzare, pe piata au ramas multe locuinte subevaluate, cu ipoteca.

Daca vanzarea cu ipoteca este in mod normal posibila, ceea ce fac bancile acum este mai mult umilitor decat aberant, atat pentru cel care vinde, pentru agentia imobiliara care intermediaza, cat si pentru cel care cumpara.

Exemplu: Nu se poate ca sa dureze 2 saptamani transmiterea unor hartii, multe din acestea aberante, intre doua sucursale din Timisoara ale unor banci cunoscute, documente cerute de functionari carora le este frica sa-si mai asume responsabilitati. Si cand clientii ma suna fericiti ca au sosit documentele, banca sa mai ceara altele.

In contextul majorarii dobanzilor fara justificare, devalorizarii leului si atitudinii jignitoare a bancilor fata de clienti, aceasta noua "impietrire in criza" este ilogica si perdanta pe termen lung.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Adrian Popescu a spus:
01/03/2009 00:06
Cine va pune sa apelati la banci ? Sa va spun tot eu ; dorintele nestavilite si mai mult decit necesare . Realizati odata pentru totdeauna ca a trai pe datorie ii face pe ( foarte ) multi ...altii cu bani ! Banca trebuie sa ajunga in situatia in care sa iasa in strada , precum comerciantii din talciocurile turcesti si sa invite clientii inauntru macar sa le vorbeasca ! Si inca ceva , aveti mare grija cu cardurile si schimbarile pe care le aduc ele in viata dumneavoastra . Mare atentie ! Caci le-am acceptat cu prea mare usurinta si cei care le folosesc cheltuie mai mult decit cei care folosesc exclusiv numerar .
 
Andrei a spus:
01/03/2009 10:05
R: In cazul la care fac referire este vorba de o vanzare-cumparare a unui imobil cu ipoteca. Mai mult, cumparatorul lucreaza la cea de-a doua banca, pe o functie importanta. In cazul acestuia, avantajele cumpararii cu credit sunt mari: dobanda subventionata, avans mai mic de 25%, iar proprietatea este subevaluata cu aproape 18 - 20 mii euro. Chiar daca o cumpara acum si o revinde la vara cand se presupune ca vor scadea preturile tot iese in castig.
Cat despre banci, am aceeasi opinie cu dvs.: trebuie sa inceapa sa-si pretuiasca clientii.
 
Andrei Vacaru
iMONDO Imobiliare Timisoara
Andrei Vacaru
Am ales libera initiativa si am infiintat agentia imobiliara iMONDO din Timisoara cu scopul de a face o... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Joi, 24 Septembrie 2020, 16:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter