Andrei Vacaru: Real Estate & Business Solutions: Finante-Banci

Oportunitati de criza

07 octombrie 2009, ora 11:13 | 2.753 afisari | in Finante-Banci, Real Estate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
licitatie.jpg
Pe segmentul imobiliar, in acest moment, exista doua categorii principale de cumparatori: speculatorii si aplicantii programului "Prima Casa". Desi nu se vorbeste prea mult despre ei, persoanele sau firmele din prima categorie cauta oportunitati de profit.

Nu pentru toti criza inseamna pierderi. Iar pierderile unora devin profit pentru altii. De la proprietati de inchiriat cu un yield foarte bun si pana la proprietati subevaluate, aceste imobile intra in vizorul celor care dispun de bani lichizi si cauta oportunitati in piata.

Desi nu este insemnata ca si pondere, pe piata imobiliara au aparut proprietati scoase la vanzare prin procedura executarii silite, fie introduse direct de catre banci, fie prin intermediul firmelor specializate.

Dupa ce s-au tinut mai multe licitatii la care, din cauza unei promovari defectuoase sau a supraevaluarii proprietatii scoase la licitatie, nu au fost doritori, tendinta este de a se apela tot mai mult la agentiile imobiliare.

In acest sens si, din experienta personala, am constatat urmatoarele:

- proprietatile scoase la licitatie sunt fie supraevaluate, cu preturi la care imobilele ar fi fost vandute anul trecut, inainte de criza, fie de proasta calitate la preturile sub care creditorii nu doresc efectuarea vanzarii;

- datorita diferentei mari dintre valoarea listata si ofertele facute de doritori, bancile se intorc catre rau platnici si prefera recalcularea ratelor si un compromis cu restantierii;

- imobilele scoase la vanzare sunt dintre cele la care nu s-au mai gasit solutii de negociare;

- nu exista investitori profesionisti, majoritatea fiind stapaniti de frica si mai putin de ideea profitului, luand greu decizii si renuntand usor;

- executorii, in cele mai multe cazuri, comunica greu cu partile interesate sau cu agentiile imobiliare la care au apelat, lasand loc speculatiilor.

Trecand peste toate aceste neajunsuri, in perspectiva acutizarii numarului restantierilor si listarea unui numar tot mai mare de proprietati imobiliare pentru vanzarea prin procedura de executare silita, oportunitati exista pentru cei care le cauta si doresc realizarea unui profit dintr-o astfel de activitate.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Andrei Vacaru
iMONDO Imobiliare Timisoara
Andrei Vacaru
Am ales libera initiativa si am infiintat agentia imobiliara iMONDO din Timisoara cu scopul de a face o... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Luni, 20 Ianuarie 2020, 06:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter