Andrei Vacaru: Real Estate & Business Solutions: Real Estate

Apartament, autoturism si mobilier cu "Prima casa"

02 iulie 2009, ora 15:15 | 3.341 afisari | in Real Estate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
casa prima.jpg
Daca pana acum s-a tot vorbit de lacomia pe care au dovedit-o dezvoltatorii pentru a-si vinde imobilele, iata o noua oferta posibila, care vine in antagonism atitudinal cu ce s-a intamplat pana acum: apartament, autoturism si mobilier in pretul de 60.000 de euro, cat reprezinta maximul ce se poate acorda prin programul "Prima casa".

Aceasta oferta, cel putin in Timisoara, este posibila chiar si pentru un apartament cu 3 camere (oferte si de 40.000 - 44.000 de euro, la mansarda), un autoturism nou, Sandero, si mobilier GreenForest.

Ingeniozitatea romaneasca, veti spune sau disperarea de a vinde? Sau doar o oportunitate la care, mai degraba ar trebui sa se gandeasca guvernul nu mediul privat?

In exemplul pe care-l cunosc, cu un constructor de apartamente care si-a pastrat verticalitatea in multe situatii - avans incasat de 21.000 de euro si neanularea unui antecontract iesit din termen - , acest "pachet" poate fi posibil din mai multe motive:
- profit si la preturi de 620 euro pe metrul patrat construit prin continuitatea comenzilor de la acelasi furnizor si a relatiei in timp construita cu acesta.
- oportunitatile de pe piata care tin de reticenta vanzatorilor persoane fizice in scaderea pretului la apartamente, inclusiv in inghetarea tranzactiilor actuale (nu ca ar fi multe dar sunt situatii) si asteptarea cresterii preturilor. Totodata, scaderea pretului la autoturisme si promotiile oferite de dealeri si, extinzand cautarea, producatori de mobila care au incheiat colaborari cu agentiile imobiliare, la fel, cu discounturi generoase.
- discrepanta dintre preturile din Bucuresti si cele din provincie, care, desi justificata in perspectiva cererii si ofertei, poate genera asemenea oferte ca cele din Timisoara.

Asadar, este posibil: apartament, mobila si masina cu programul "Prima casa"? De ce nu!
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
claudia pal a spus:
15/07/2009 13:21
Eu nu cred ca este posibil.
Contractul nu ascunde si alte comisioane ,mai putin vizibile pentru noi cei fara proprietatea termenilor juridici?
Cred ca as apela la ajutorul unui avocat inainte de a semna.
Tot ce are legatura cu angajatii nostri de la guvern (sa nu va mire termenul, ei sunt angajati de noi,doar ca uitam sa le amintim acest lucru si astfel le atribuim o putere mai mare decat ar trebui sa aiba)ma sperie si nu cred ca nu exista un interes si aici.
Glumind acum,nu m-ar mira sa existe clauze in contract gen:"in momentul achitarii ultimei rate se vor evalua starea bunurilor primite odata cu casa ,iar in cazul in care ati folosit masina o veti achita ,daca mobila a fost cumva deteriorata de catre copil atunci veti achita contravaloarea ei la cursul zilei- asta daca cursul este mai mare decat in momentul primirii bunului ..." si astfel te trezesti ca mai ai inca 60000 de platit.

 
Remus a spus:
15/07/2009 17:16
Nu asa Claudia: se face un contract intre cumparator si vanzator, de mana, prin care cumparatorul declara ca are de platit o anumita suma (de regula echivalentul avansului si care este egal cu diferenta intre 60.000 si cat vrea vanzatorul pe imobil). Cumparatorul plateste toate taxele, inclusiv notarul si comisioanele bancii, vanzatorul primeste cei 60.000 de euro de la banca si da inapoi cumparatorului cat a scris in contractul de mana.
Cu banii respectivi, cumparatorul isi cumpara mobila si, eventual o masina.
Conditia este ca evaluatorul sa zica ca imobilul valoreaza 60.000 euro.
Acum pricepi ce se scrie aici? Smecherii romanesti!
 
claudia pal a spus:
15/07/2009 17:37
Am inteles Remus,ai pus punctul pe I si asta mi-a placut.
Urmatorul pas pe care-l voi face este sa ma interesez ce trebuie sa fac pentru a deveni evaluator.O portiera din fiecare evaluare ca aceasta tot trebuie sa castig si astfel .... 
Andrei Vacaru a spus:
15/07/2009 18:39
Ca evaluator trebuie sa te documentezi, cel mai bine de aici: http://www.anevar.ro/?q=ro/node/45.
Si ce o sa faci cu atatea portiere?
 
claudia pal a spus:
15/07/2009 19:26
Pai, ma gandesc sa infiintez un centru de inchirieri portiere.Acum daca e criza decat sa cumperi una mai bine inchiriezi.
 
Pagini: 12
Andrei Vacaru
iMONDO Imobiliare Timisoara
Andrei Vacaru
Am ales libera initiativa si am infiintat agentia imobiliara iMONDO din Timisoara cu scopul de a face o... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Luni, 03 August 2020, 14:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter