Andrei Vacaru: Real Estate & Business Solutions: Real Estate

Casa sau stil de viata?

21 februarie 2009, ora 15:53 | 1.739 afisari | in Real Estate, Lifestyle
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
sch.jpg
Cand cumparam o locuinta noua, putem duce un trai sanatos, de economisire a energiei si un stil de viata fara griji in aceasta?
Iata o intrebare la care am primit raspuns afirmativ in urma demersurilor mele din ultima vreme de a gasi o alternativa la stilul clasic de constructie a caselor. Aceasta solutie mi-a fost oferita la o intalnire de afaceri cu un reprezentant al unei firme din Germania, constructoare de case, binecunoscuta in UE, dar mai putin celebra la noi. Sistemul pe care ei il asigura are o traditie de peste 50 de ani in constructia de case in vestul Europei si consta, in principal, in:

- izolarea fonica: printr-un procedeu de izolare exterioara a casei, cu o placa de COSPAN (un amestec patentat de gips si ciment), zgomotul si temperaturile joase raman in exteriorul locuintei, fara a mai fi nevoie de o reabilitare ulterioara a casei. Acest avantaj presupune construirea acestui tip de locuinta (poate fi si showroom sau birou) intr-o zona poluata fonic fara a afecta calitatea stilului de viata din interior. Prin testele efectuate, mi-au aratat cum nivelul de zgomot in interiorul unei astfel de case este de 1,5 pana la de 2 ori mai scazut decat intr-o casa construita in stil clasic si prevazuta cu geam termopan, din aceeasi zona. La acest lucru contribuie izolarea fonica a peretilor, ferestrelor precum si a acoperisului casei;

- conceptul de casa sigura: acest concept se bazeaza pe folosirea in structura peretilor exteriori ai casei a nu mai putin de 9 componente care asigura: aspect natural placut la interior, confort termic, confort fonic, etanseitate anti-vant care impiedica patrunderea curentilor de aer exteriori nedoriti si pierderile de energie termica, protectie anti-efractie printr-un material corespunzator indeplinirii acestui obiectiv, compensare de umiditate interior-exterior pentru prevenirea formarii condensului si a igrasiei, aspect exterior placut si dur (nu exista pericolul formarii gaurilor cum este cazul locuintelor izolate cu polistiren expandat);

- izolatie completa: casa este prevazuta cu un sistem complet automat de ventilatie care mentine un climat constant la cerintele locatarilor. Totodata, acest sistem recircula aerul si completeaza periodic cu aer proaspat din exterior pentru prevenirea imbibarii aerului interior cu mirosuri neplacute. La acest climat contribuie atat sitemul de incalzire - climatizare cat si structura peretilor, a geamurilor si a acoperisului. In acest sens, pretul mediu al economiei realizata anual pentru incalzire este de 3000 euro, comparativ cu o casa construita pe sistem clasic;

- energie si resurse: presupune: bani in mana, fie ca economie sau plata efectiva de distribuitorul de curent electric, prin folosirea energiei solare pentru producerea caldurii si energiei electrice; salvarea energiei solare prin depozitarea acesteia in interiorul casei; colectarea si folosirea apei pluviale la activitati precum spalat, udarea gradinii, etc.

- recuperarea caldurii: aerul curat si rece din exterior este filtrat antipolen si anticontaminanti, apoi trecut printr-un convector in care, prin canale separate este trecut aerul din interior, unde se face schimbul automat de caldura, ulterior aerul din interior este evacuat la exterior. Acest sistem asigura aer proaspat, fara poluanti sau polen din exterior, recuperarea caldurii din interior, salvarea de energie;

- conceptul de casa inteligenta: cu ajutorul internetului, a telefonului sau a unui computer, se poate programa incalzirea casei inainte de intoarcerea din vacanta, concediu, excursie, salvarea de energie si bani, precum si alte facilitati la care numai specialistii germani se puteau gandi.

Adaug ca acest producator a construit in cei peste 50 de ani de existenta mai mult de 30000 de case, la standarde occidentale, are peste 9 locatii si ofera 30 de ani de garantie pentru intreaga constructie comandata.

Impresionant, daca raportam la ce se construieste si la ce preturi sunt in jurul nostru. Dar mai impresionant este stilul de viata pe care-l asigura.

Iar ca afacere, in contextul polarizarii paturilor sociale, cred ca acest nou sistem, prin care respectul fata de client si calitatea recunoscuta germana primeaza, este de viitor si de succes in Romania.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Andrei Vacaru
iMONDO Imobiliare Timisoara
Andrei Vacaru
Am ales libera initiativa si am infiintat agentia imobiliara iMONDO din Timisoara cu scopul de a face o... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Joi, 24 Septembrie 2020, 17:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter