Corina Chira: Despre Investitii : Burse

Liar's Poker

04 februarie 2011, ora 13:53 | 819 afisari | in Burse
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Michael Lewis- Liar's Poker.jpg
Din categoria recomandarilor editoriale, saptamana aceasta va propun cartea "Liar's Poker", scrisa de Michael Lewis, scriitor american contemporan si jurnalist economic. Cartea a devenit deja o lectura de referinta pentru traderi si cei interesati de lumea acestora,

Cartea ofera o perspectiva asupra mentalitatii existente in anii '80 in salile de trading de pe Wall Street prezentand povestea unui tanar trader de obligatiuni angajat la una dintre cele mai puternice firme, Salomon Brothers, si arata cultura organizationala a bancilor de investitii din acea vreme.

Lectura prezinta o serie de elemente in care ne arata de ce unii dintre traderii de obligatiuni sunt printre cei mai bine platiti din lume, inteligenta si capacitatea de a inova si de a crea noi piete financiare a acestora precum si oportunitatile uriase pentru societate ce provin din crearea unor noi instrumente financiare, in cazul de fata fiind securitizarea ipotecilor. In aceeasi masura toate aceste elemente pozitive sunt balansate de egocentrismul si lacomia prezente intr-un mediu in care profitul este singurul obiectiv, abordare care poate ruina banci de investitii si falimenta companii altfel solide. Istoricul pe care Michael Lewis il face pietei de obligatiuni si etapelor din dezvoltarea acestor instrumente este foarte instructiv.

In carte sunt prezente legende ale Wall-Street-ului care au schimbat sistemul financiar mondial in acea perioada si a caror mostenire se face simtita pana in zilele noastre, John Gutfreund presedintele Salomon Borthers, John Meriwether, care, dupa experienta de arbitrajor la Salomon Brothers, a infiintat Long Term Capital Management, unul dintre cele mai mari fonduri de hedging din lume care a dat faliment in 1998, Lewis Raineri care este prezentat ca unul din creatorii securitizarii de active prin Mortgage backed securities(MBS), collateralized mortgage obligation (CMO) s.a.m.d., instrumente a caror gestionare defectuoasa a fost una din cauzele crizei din 2007-2009.

Urmariti si un interviu cu Michael Lewis in care discuta despre felul in care MBS-urile au generat inceputul crizei actuale.

Nu uitati sa va abonati aici pentru a primi gratuit pe email noutatile publicate pe Despreinvestitii.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Corina Chira
Manager Marketing & Comunicare, Certinvest
Corina Chira
Motto personal: A statesman is he who thinks in the future generations. A politician is he who thinks in... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Duminica, 25 Iulie 2021, 18:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter