Corina Chira: Despre Investitii : Finante-Banci

Piata investitiilor din Romania vs. pietele europene

25 februarie 2011, ora 14:24 | 1.515 afisari | in Finante-Banci, Burse
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Astazi, Asociatia Administratorilor de Fonduri din Europa (EFAMA) a publicat raportul statistic privind evolutia investitiilor in anul 2010 pe teritoriul european.Va prezint mai jos, o comparatie intre evolutia investitiilor in fonduri in Romania si cea din alte tari europene.
Valoarea activelor administrate - tabel comparativ Romania vs alte tari europene, 2010 si 2009:
Din tabel se observa ca tarile cu cele mai mari active administrate de fondurile de investitii sunt Luxemburg, Franta, Germania Irlanda si Marea Britanie. La polul opus, tarile cu cele mai mici active administrate de fondurile de investitii sunt Bulgaria, Romania, Slovenia, Slovacia si Republica Ceha, desi Romania marcheaza cea mai mare crestere anuala a activelor pe acest segment: +62%. Iar, desi activele din Romania sunt comparabile cu cele din tari precum Slovenia sau Slovacia, este important sa le punem in contextul marimii pietelor, in ansamblul lor.

Astfel, prezentam mai jos o comparatie intre valoarea activelor administrate raportat la PIB (estimare pentru 2010) intre cateva tari din Europa Centrala si de Est:
Comparatia alaturata releva faptul ca Romania se afla printre tarile care investesc cel mai putin in fonduri de investitii raportat la marimea pietei in ansamblul sau. Astfel, in Romania acest procent depaseste cu putin valoarea de 1%, un procent mult mai mic decat in tari precum Republica Ceha, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria sau chiar Turcia.

Vi s-a parut interesant acest articol? Abonati-va aici si veti primi gratuit pe email cele mai noi articole scrise pe blogul DespreInvestitii.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Corina Chira
Manager Marketing & Comunicare, Certinvest
Corina Chira
Motto personal: A statesman is he who thinks in the future generations. A politician is he who thinks in... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Duminica, 25 Iulie 2021, 19:52
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter