Cristian Roman: Irlanda = Romania de peste 20 de ani: Companii

Recesiunea loveste la TV!

01 octombrie 2008, ora 20:37 | 5.957 afisari | in Companii, Finante-Banci, Media & Advertising
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Oficial, Irlanda va fi declarata prima tara din UE cu recesiune economica in 2008. Asta dupa 25 de ani de crestere continua.
Asta a fost pe scurt. Pe larg, cifrele seci vin in avalansa de citeva zile: 80.000 de someri intr-un singur an, somaj in crestere cu 50% fata de 2007. Zilnic, zeci de firme mici si mijlocii isi inchid portile. Ba chiar si gigantii mondiali care au sediul european in Irlanda au anuntat si anunta concedieri.
De curind insa, recesiunea a inceput sa loveasca si posturile de televiziune. TV3, una dintre cele mai importante televiziuni din Irlanda, a anuntat ca va disponibiliza 15 oameni, intr-o prima faza. Motivul? Incasarile mai mici pentru publicitate in acest an fata de 2008. Da, exact, ati gindit corect: multe firme si-au taiat in acest an bugetele pentru publicitate, in goana scaderii costurilor.
Cu toate acestea, sint anuntat noi oportunitati de joburi, asa ca Tigrul Celtic Irlandez ba gafaie, ba are chef de joaca. Dar mai mult gafaie.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
YODA BLOG a spus:
23/10/2008 13:02
Este si normala atingerea crizei si de catre mass-media. Din moment ce marile companii taie ( destul de serios) din bugetul de publicitatea, acestea ( TV, presa scrisa) vor avea crunt de suferit.
 
Cristian Roman
jurnalist freelancer
Cristian Roman
Cristian Roman are 30 de ani si este ziarist independent, in prezent locuind la Dublin (Irlanda). Are 12... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Marti, 26 Mai 2020, 00:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter