Daniel Cazangiu: Business Insights: Altele

Esti cumparator. Unde gasesti cea mai buna oferta?

25 ianuarie 2014, ora 09:15 | 131 afisari | in Altele
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Presupunem ca vrei sa-ti cumperi o pereche de cizme. Nu ai timp prea mult la dispozitie si ai nevoie de criterii obiective pentru a obtine cit mai multa valoare adaugata pentru aceeasi suma de bani.

Esential este sa planuiesti aceasta achizitie intr-o perioada cu reduceri reale – luna ianuarie.

Primul criteriu – cumpara de la magazinele producatorilor. Intermediarii au preturi mai mari pentru aceeasi plus-valoare. De obicei magazinele care vind produsele mai multor producatori afiseaza branduri diferite, game diferite. Sint simplu de recunoscut si de evitat.

Al doilea criteriu – producatorii mari au costuri fixe mult mai mici, deci pot vinde aceeasi valoare adaugata la un pret mai mic decit producatorii mici/ mijlocii. Producatorii mari au si o gama mult mai diversificata de produse, prin urmare au nevoie de mai mult spatiu de expunere. Cumpara din magazinele care au spatiul de expunere mare. Nu pierde timpul intrind in magazine mici.

Magazinele cu suprafete mici care vind doar un singur brand sint cele care vind moda. Cumperi de aici doar pentru ocazii speciale sau pentru cadouri care vrei sa impresioneze.

Magazinele cu suprafete mici care vind produse de la mai multi producatori sint cele care au cele mai mari preturi comparativ cu valoarea adaugata a produsului  si sint cele pe care trebuie sa le eviti cel mai mult.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Daniel Cazangiu
Consultant in afaceri
Daniel Cazangiu
Profesia mea este Business Advisor, sunt pasionat de blogging (scriu pe blogul Scenarii Economice), de... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Marti, 09 August 2022, 16:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter