Florin Rau: Resurse Umane: Altele

Formular de Exit Interviu

09 august 2009, ora 13:10 | 4.732 afisari | in Altele
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
exit-180.143.jpg
Exit Interviul este instrumentul de management prin care organizatia poate identifica cauzele plecarilor din interiorul ei. Utilizat corespunzator, conduce la dezvoltarea firmei, cresterea gradului de satisfactie al angajatilor, diminuarea fluctuatiei de personal, reducerea costurilor.

Intervievarea angajatilor care aleg sa paraseasca organizatia se face in cadrul serviciului Resurse Umane. Trimestrial, acesta prelucreaza informatiile sub forma unei diagrame cauza-efect, identifica solutii impreuna cu line managerii si le prezinta top managementului pentru analiza, implementare si alocare de resurse.


Este absolut necesara monitorizarea implementarii si rezultatelor obtinute.

In cazuri deosebite, pentru a genera rapid reactia de schimbare necesara, analiza se va face punctual, intre analizele trimestriale. Consider util ca Cererea de demisie a salariatului sau de plecare prin acordul partilor sa ajunga la director impreuna cu Formularul de Exit Interviu.

Nu uitati: Exit interviul devine pierdere de timp daca nu fructificati informatiile obtinute!

Va propun urmatorul Formular ca amestec de cuvinte si imagini:

[img=389][/img]

Va doresc sa va fie bine cu voi si cu cei pe care ii aveti alaturi in MarelePrezentContinuu.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
11/08/2009 09:12
Asa gindesc studentii constiinciosi si merituosi pe bancile facultatilor! DAR la nivelul firmelor , indiferent de dimensiunea lor, realitatea este destul de urita . Amintiti-va de cazuri ale unor companii mari sau multinationale unde se moare efectiv din prea multa munca; sau de ceea ce s-a intimplat de curind in Franta - la grupul Renault - unde doi ingineri foarte bine pregatiti si cu ceva vechime acolo - s-au sinucis . Iar membrii conducerii au hotarit efectuarea imediata a unor sedinte de consiliere psihologica de grup.
Acesti amariti au plecat definitiv dintr-o lume care doar i-a exploatat si hartuit .... astfel incit ...Exit Interviul nu mai este necesar ! Si nu cred ca este necesar nici pentru majoritatea companiilor care sunt orientate spre profit sau pentru acele organizatii in care una este politica firmei si cu totul alta este practica la locul de munca !Este foarte greu sa aplici in cadrul unei organizatii principii curate si drepte atit timp cit problema nu este rezolvata : OMUL si viata lui. Si OMUL nu se rezolva intr-o organizatie sau institutie pentru ca este o fiinta vie iar formele de organizare au cu totul alta structura, exclusiv materiala, fara viata. Sa reusiti in tot ce faceti !
 
simona a spus:
11/08/2009 14:25
Ma intreb daca este dat la completat acest formular si celor disponibilizati cu 1 salariu drept compensare si fortati sa semneze 2 advertismente deoarece in caz contrar nu primesc nici acel salariu si cartea de munca li se dezleaga cu litera I.
...Sa nu uitam in ce lume traim...
 
Florin Rau a spus:
11/08/2009 16:33
Poate asa gandesc studentii, dar asa gandesc si eu dupa 24 de ani de experienta. De regula pesimismul si resemnarea sunt primele la indemana, dar nu ofera solutii.

Exit Interviul pune bazele indreptarii lucrurilor in orice companie. Indiferent cat de urat ar fi sufletul unei companii, pierderea oamenilor buni inseamna pierdere de banuti, fapt ce o sensibilizeaza in cele din urma. Si cand devine sensibila vrea sa stie ce se intampla.

O companie inseamna oameni, deci este ceva viu. Stiu ca sunt multe locuri in care se traieste greu. Dar asta se intampla din cauza lipsei de reactie, acceptarii si resemnarii. Pornind de la adevarul ca orice poate fi schimbat cu implicare si vointa, stiu ca schimbandu-ne pe noi, generam schimbare in randul celorlalt, respectiv in organizatie. Mie mi s-a intamplat.
 
Florin Rau a spus:
11/08/2009 16:37
@ Simona,
Va inteleg supararea daca sunteti in situatia descrisa de dvs. Asa cum am mentionat in articol, Exit Interviul este util doar in cazul celor ce aleg sa paraseasca organizatia din vointa lor, respectiv prin demisie si acordul partilor, nu prin concediere...

 
ogi a spus:
12/08/2009 08:35
Adevarat Denisa cam asa este teoria.Din pacate sau fericire mai exista si practica care de multe ori da pumni teoriei.
Totusi vorba lunga.....Cine vrea sa plece dintr-o firma pleaca fara acest exit interviu.Daca ani de zile nu s-a rezolvat nimic ce se va rezolva in urma completarii unui formular?? Nimic.
Multe din aceste probleme sunt din cauza managementului care nu stie sa se conduca , ce sa mai vorbim de condus o firma.
 
Pagini: 12
Florin Rau
Specialist HR
Florin Rau
Scurta carte de vizita In cateva cuvinte, sunt Florin Rau / http://www.rauflorin.ro /  pasionat de... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Marti, 22 Septembrie 2020, 13:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter