Florin Rau: Resurse Umane: Altele

HR2Managers: dialogul cu managerii

30 noiembrie 2010, ora 16:08 | 1.521 afisari | in Altele
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
1.jpg
Departamentul HR trebuie sa fie partener pentru business. Parteneriatul presupune incredere, profesionalism, comunicare, intelegere, transparenta, orientare spre rezultate si dezvoltare.

Statutul de Partener nu se obtine prin organigrama, ci se castiga prin anticiparea si solutionarea Asteptarilor si Nevoilor Reale ale Clientilor HR, prin Comunicare si Descoperirea Creierelor si Sufletelor ascunse sub cifrele din marca.

Privind prin prisma dezvoltarii si integrarii in organizatie, deosebim 3 tipuri de HR:

1. HR cu rol de administrare - ignorat de management (des intalnit in organizatiile din Romania);
2. HR dezvoltat dar neintegrat in organizatie datorita lipsei de comunicare cu comunitatea;
3. HR dezvoltat si integrat ca partener de business.

Spre deosebire de tipul 2 de HR, HRul de tip 3 foloseste intens Comunicarea. Face trecerea de la DEZVOLTAREA reglementarilor - politici, proceduri, standarde HR si manuale de bune practici - la COMUNICAREA si INTELEGEREA lor de catre comunitatea organizatiei, prin eliminarea urmatoarelor presupuneri:

Succesul comunicarii catre manageri a proceselor de HR, presupune sintetizarea informatiei si prezentarea aspectelor relevante. Managerii nu sunt super-oameni sa retina tot ce inseamna HR, Productie, Servicii, Inginerie, IT, Financiar, Sanatate, Securitate, Calitate...deci au nevoie de sinteze.

HRul trebuie sa dezvolte aceste sinteze, sa le includa intr-un program coerent gen HR2Managers si sa le livreze managementului prin programe flexibile de training intern sau extern, functie de dimensiunile organizatiei.

Efortul va fi rasplatit prin cunoasterea, intelegerea si aplicarea unitara a proceselor de HR, insusirea aspectelor cheie, acceptarea responsabilitatilor ce revin managementului, dezvoltarea unor abilitati - atat de necesare in cazul competentelor de comportament organizational sau intervievarii, de exemplu - diminuarea asteptarilor nerealiste generate de necunoastere - sa-mi faceti rost de omul asta azi, eu nu pot sta dupa HR 4 saptamani ! - si crearea increderii prin transparenta, incurajarea dialogului si oferirea / primirea de feedback.

Gasiti mai jos cateva sugestii de domenii ce ar trebui acoperite prin HR2Managers:


Pentru mai multe articole, va astept pe www.rauflorin.ro

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
George a spus:
14/04/2011 11:14
Teoretic, e frumos articolul...
Strict teoretic, pentru ca practic, angajatii nu sunt mereu capabili sa realizeze aceste lucruri. Si aici se verifica acea pondere 80/20 (cu mentiunea ca maxim 20% sunt capabili, de ex. referitor la " anticiparea si solutionarea Asteptarilor si Nevoilor Reale ale Clientilor HR").

E clar ca, in Romania, la nivelul mentalitatii, "mai e mult pana departe"...
 
Florin a spus:
14/04/2011 13:14
Domnule George,

Traiesc intr-o organizatie in care HR-ul a dezvoltat sinteze pe intelesul managerilor si le-a livrat la toate nivelurile de management prin traininguri cu terti (data fiind dimensiunea foarte mare a companiei).

Ideea este ca degeaba dezvolti instrumente daca nu le faci cunoscute in organizatie si nu obtii implicarea managerilor / angajatilor responsabili de aplicarea lor.

Referitor la anticiparea nevoilor, aveti drepate, aceasta devine posibila doar in conditiile in care toate sunt puse la punct. " Mai e mult pana departe" dar daca fiecare ar incepe schimbarea cu el si nu ar astepta-o doar de la ceilalti, lucrurile ar deveni mult mai simple. Opinia mea.
 
Florin Rau
Specialist HR
Florin Rau
Scurta carte de vizita In cateva cuvinte, sunt Florin Rau / http://www.rauflorin.ro /  pasionat de... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 05:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter