Florin Rau: Resurse Umane: Internet/New Media

Articole "Totul despre..."

07 august 2009, ora 12:03 | 5.615 afisari | in Internet/New Media, Media & Advertising
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
totul-despre-180.143.jpg
Zilnic, primesc articole de pe diverse siteuri. Imi place sa citesc ce au altii de spus. Imi plac titlurile. Ca esenta a continutului. Ca prima intalnire cu cel din fata tastaturii, cu gandurile, emotiile, capacitatea lui de sinteza.

M-am educat sa nu judec, sa incerc sa inteleg puncte de vedere diferite de ale mele, ca semn de pretuire a unicitatii. Totusi, din cand in cand ma las purtat de val. Si imi ofer dreptul reactiei alergice.

Azi mi s-a pus pata pe articolele gen Totul despre... dupa punctele astea am intalnit tot felul de cuvinte precum Vanzari, Marketing, Resurse Umane, Interviu, Curriculum Vitae, etc.

"Hei, nu te grabi cu judecata, vezi mai intai ce are omul de spus!".

De fiecare data, acelasi film: deschid articolul, il citesc, il recitesc (uneori am impresia ca inteleg mai greu, alteori sunt sigur ca nu inteleg mai nimic!) si imi dau seama ca "Totul despre..", nu e de fapt Totul despre...

O fi o strategie de marketing, dar una nefericita, pentru ca simtindu-mi pacalite asteptarile, voi trece peste articolele gen "Totul despre..." si peste autorii lor.

Dragi autori de "Totul despre..." , nu mai contati pe clickul meu!
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
09/08/2009 01:17
Un articol "Totul despre ... OM " - personal nu mi-ar displace!
Dar nu am intilnit pina acum un autor de astfel de articole . Majoritatea celor din domeniul umanistic se invirt in jurul sintezelor cercetarilor altora sau folosesc o terminologie care indeparteaza cititorii . Totusi daca inca nu stie nimeni care este "secretul vietii" va mai trece vreme pina sa aflam toutul despre ... OM ! La cit mai multe articole utile !
 
Florin Rau a spus:
09/08/2009 12:18
Despre subiectul asta doar Dumnezeu ar putea scrie Totul despre... si personal nu cred sa o faca prea curand...important este ca noi, oamenii, sa ne cunoastem, sa ne acceptam, sa ne dezvoltam, sa facem ceva util pentru noi si pentru semenii nostri.

Multumesc mult pentru urare.
 
Clement Dan a spus:
09/08/2009 14:40
A te porni sa gandesti-scrii-publici o afirmatie din categoria "(Eu stiu si va spun si voua) totul despre..." e o chestiune de morala. E si o chestiune in legatura cu valoarea. E o alunecare pe celalalt versant a judecatii axiologice.
Explicatie: Discutam zilele trecute cu o noua si (foarte) tanara colega, isteata si ambitioasa, despre de ce (mie mi se pare ca) se publica in mari cantitati articole infatuate, sumar sau prost documentate, care judeca subiectul in putine tuse si alea groase si il executa sumar, in conditii de front. Reactia tinerei la un asa subiect de dilema a fost blink-blink a nedumerire... Ce, adica, dezbat eu acolo? Pai - zic eu - pana nu am parcurs tot, dar tot, drumul unui domeniu al realitatii, pana nu l-am mai facut de cateva ori ca sa ii inteleg si nuantele si umbrele ascunse la prima trecere, pana nu am povestit si altora ce am aflat, pana nu am ghidat pe alti cativa in parcurgerea domeniului si pana cand, facand toate astea, nu mi s-a aprins in cap o luminita despre ce e de fapt de inteles din acel domeniu, nu m-as apuca sa scriu despre el. Si chiar si atunci, titlul ar fi "Ce am inteles eu despre..." Reactia a ramas blink-blink, plus niste neincredere. "Glumiti, desigur - mi-a zis ea. Cine sta sa faca asta? Pai nu s-ar mai publica nimica..."
Concluzie: Si-uite asa se cracifica potecile spre consacrare publicistica: unii ca mine, care merg cu frana morala trasa, se nevoiesc si gafaie pe poteca de pe un versant, in timp ce altii, liberi de multe jene, zburda la deal pe poteca de pe celalalt versant. La mijloc - valoarea. De la noi arata intr-un fel, de la ei altfel. Undeva mai sus, chiar sub varf, potecile se reintalnesc. In varf, pompand aerul tare al inaltimilor, sta editura si alege. Cum de pe poteca nevoioasa vine material cam rar, editura n-are timp de asteptat sau de judecat valoarea, baga material de pe poteca insorita ca e din plin.
Cam asta este totul despre cum de apar articole "Totul despre...: ;-)
 
Florin Rau a spus:
09/08/2009 20:31
Mi-a placut imaginea muntelui cu cele doua poteci...la o prima vedere ai fi tentat sa-ntrebi: nu urca amandoi acelasi munte?

Cred ca solutia tine de Libertatea alegerii...atat pentru cei ce scriu, cat si pentru cei care aleg Ce-anume-sa-citeasca... daca mai adaugam feedbackul sincer si statisticile, problema pare rezolvata, nu?
 
Florin Rau
Specialist HR
Florin Rau
Scurta carte de vizita In cateva cuvinte, sunt Florin Rau / http://www.rauflorin.ro /  pasionat de... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 06:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter