Itzhac Covaliu: Economist: Finante-Banci

De la Ceausescu la Basescu

09 mai 2010, ora 13:54 | 2.366 afisari | in Finante-Banci
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
??? 7.jpg
Atunci cand Ceausescu a declarat industrializarea Romaniei ca tinta primordiala a guvernului, poporul a vazut in acesta hotarare un pas inainte spre dezvoltare. Atunci cand Ceausescu a infometat poporul in scopul rambursarii imprumuturilor accesate in scopul atingerii tintei propuse, oamenii au inteles care este pretul real al acestui proces de industrializare megalomana, iar pentru aceasta Ceausescu a platit cu viata, in urma unui proces fulger si nedemocrat desfasurat intr-o tara pe care insusi Ceausescu a cladit-o ca fiind nedemocrata.

In ziua de azi Romania face parte din comunitatea tarilor europene democrate, insa aceasta comunitate nu functioneaza ca o familie unita in care membrii ei sunt dispusi sa gireze unul pentru celalalt intru mentinerea bunastarii intregii familii. Guvernul Uniunii Europene este acel Big Brother care trage sforile din culise si care supravegeaza fratii mai mici si la nevoie ii admonesteaza, ii pedepseste sau ii pune la colt.

Grecia; Se pune intrebarea: este Grecia acea Lebada Neagra de care vorbeam in articolele precedente? Ce se intampla acum in Grecia reprezinta acel "fenomen iesit din comun care nu se afla in perimetrul previziunilor, deoarece in trecut nu a avut loc si nimic nu indica posibilitatea de a se petrece" ? Desigur ca nu. Istoria este plina de exemple de state care s-au prabusit din punct de vedere economic insa, pe vremea cand "Globul nu era globalizat !!!!" influenta unui astfel de fenomen, petrecut intr-o tara oarecare, nu avea efectul de domino.

Ce se va intampla in ziua scadentei imprumutului colosal pe care Romania l-a accesat? Exact ce se intampla azi cu Grecia si chiar mai crunt. Banii proveniti din acele imprumuturi nu au fost investiti, astfel incat sa produca bani, profituri, bunastare reala si nu iluzorie. Romania se indreapta cu pasi siguri si intr-un ritm ametitor spre buza prapastiei economice.

Ce au facut guvernele de la Ceausescu la Basescu ? Au distrus industria si nu au refacut agricultura. Care este totusi diferenta dintre epoca Ceausescu si epoca Basescu? Ceausescu a platit pentru greselile facute, insa toti cei care si-au adus "contributia" la situatia precara in care se afla Romania in ziua de azi se schimba de la o zi la alta invinuind precedentii si viitorii guvernanti. Romania este azi o tara democrata, iar ce s-a intamplat cu Ceasusescu (simulacrul de proces) nu are voie sa se mai intample vreodata, insa poporul trebuie sa "amendeze" guvernantii care conduc tara asa cum o conduc.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Antonescu Mihai a spus:
10/05/2010 16:41
Cum se pot "amenda" guvernantii, in opinia dvs. , conform studiilor de la Tel Aviv, si de ce situatia mazilirii lui Ceausescu a fost unica ?
Cum explicati bumul economic romanesc al anilor '70, plata datoriei externe si cui ii place jocul de domino in epoca Globalizarii ?
 
Itzhac Covaliu a spus:
10/05/2010 17:05
Ca raspuns Domnului Antonescu Mihai: subiectul pe care il propuneti spre dezbatere prin intrebarea dvs, este minunat si foarte interesant, insa din pacate, nu poate fi dezbatut pe aceasta cale. Poate fi foarte bine subiectul unui seminar mai amplu.
 
Itzhac Covaliu
Economist, ICAB Investment
Itzhac Covaliu
Mai multe detalii despre Itzhac Covaliu, pe Key People vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Luni, 08 August 2022, 00:18
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter