Itzhac Covaliu: Economist: Finante-Banci

Spatiul Schengen

22 decembrie 2010, ora 16:30 | 1.458 afisari | in Finante-Banci
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Itzhac Covaliu - Economist

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca scrisoarea ministrilor de interne francez si german prin care se cere Comisiei Europene amanarea intrarii Romaniei in Schengen este "o discriminare" la adresa romanilor.

De ce? Cineva poate justifica indignarea Presedintelui Romaniei? Oare Domnul Presedinte al Romaniei inca nu este constient ca apartinem lumii a treia? Bineinteles ca da, dar se face ca nu stie. De ce isi doreste Romania sa fie acceptata in acest club exclusiv in care statele membre se afla la un nivel la care Romania doar aspira? Un elev poate deveni student fara a da examen de admitere si fara a indeplini baremurile impuse de universitate? Da, doar daca da spaga, dar Domnul Presedinte al Romaniei nu-si poate imagina ca sunt organizatii in lumea aceasta unde nu se intra cu spaga si cu trafic de influenta.

Domnul Presedinte al Romaniei s-a suparat pe Europa. Acum toata Europa "tremura" si nu stie cum sa-l impace pe Domnul Basescu.

Daca vom enumera numai cateva din statele membre ale spatiului Schengen precum Franta, Germania, Belgia, Elvetia, Lichtenshtein, vom intelege ca nu avem loc in aceasta loja selecta. Daca vom urmari cu atentie cum este tratat presedintele nostru la intalnirile cu marii conducatori ai Europei, vom intelege ca inca suntem "oaia neagra" a Uniunii Europene, o tara tolerata care este obligata sa dea raportul de trei ori pe zi, in fata Comisarilor Uniunii Europene.

Astfel stand lucrurile va dau intalnire pe 15 ianuarie, data probabila, cand ne vom trezi din betia de sarbatori. Pana atunci sa nu ne deranjati, sa nu ne sunati si sa nu ne trimiteti SMS-uri caci suntem plecati in concediu in strainatate pe banii Uniunii Europene.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Itzhac Covaliu
Economist, ICAB Investment
Itzhac Covaliu
Mai multe detalii despre Itzhac Covaliu, pe Key People vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Luni, 08 August 2022, 02:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter