Itzhac Covaliu: Economist: Lifestyle

Am avut sansa sa ma nasc in Romania

25 aprilie 2011, ora 17:53 | 517 afisari | in Lifestyle
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
??? 7.jpg
Itzhac Covaliu
Economist

Am avut sansa sa ma nasc in Romania, insa m-am nascut in anul 1956 si am trait mare parte din viata in comunism. Am avut sansa sa ma nasc in Romania si sa primesc o educatie spartana, care punea pe primul loc munca. Am avut sansa sa ma nasc in Romania si sa traiesc anii in care primeam, pe cartela, opt oua pe luna, doua kilograme de zahar si un kilogram de faina alba si astfel am invatat sa apreciez ce inseamna sa ai strictul necesar. Am avut sansa sa ma nasc in Romania, unde in scoala si acasa primeam o anume educatie, insa nu am reusit sa traduc in viata de zi cu zi educatia primita. Am trait in Romania comunista unde trona zicala "ca sa traiesti trebuie sa muncesti si ca sa ai trebuie sa furi". Am trait in Romania unde demagogia a fost perfectionata la nivel de arta, iar mania grandorii era cat pe-aci sa duca tara in faliment. Am trait in Romania comunista, jumatate din viata mea si inca jumatate in capitalismul...nu romanesc.

Am revenit in Romania intr-o era noua, in era posibilitatilor fara de margini si, cu experienta capitalismului in vene, pot afirma ca, pentru romani, pamantul fagaduintei este Romania. Romania de azi ofera romanilor si nu numai, posibilitatea de a realiza si de a se realiza. Autorealizarea fiecaruia, in micro-cosmosul lui, va duce la realizarea obiectivelor la nivelul intregii tari.

Romani, nu trebuie sa asteptati ca statul sa va puna ceva la dispozitie. Treuie sa aveti incredere in voi si in capacitatile voastre de a cladi o Romanie in care sa va doriti sa traiti.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Itzhac Covaliu
Economist, ICAB Investment
Itzhac Covaliu
Mai multe detalii despre Itzhac Covaliu, pe Key People vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Luni, 08 August 2022, 01:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter