Iulian Urban: Recuperare debite: Companii

Aliante puternice intre agentiile de colectare debite si marile firme de avocatura in 2009

06 ianuarie 2009, ora 11:47 | 4.376 afisari | in Companii, Finante-Banci, Juridic
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Anul 2009 va aduce , pentru prima oara in ultimii 15 ani de zile, o scadere puternica a veniturilor marilor case de avocatura, pe segmentul consultantei de afaceri, fuziunilor si achizitiilor, adica pe zona de unde au iesit cele mai mari castiguri in ultimii ani de zile.
Odata cu criza, si cu cresterea numarului incidentelor de plata, a falimentelor, in 2009, foarte multe case mari de avocatura se vor reorienta catre zona litigiilor comerciale. Veniturile vor fi completate in mare masura de sumele de bani obtinute din aceste litigii, astfel incat, greii pietei avocaturii si liderii industriei colectarii debitelor din tara noastra, deja s-au asezat la masa negocierilor inca din primele zile ale anului 2009. Negocieri care vor duce la formarea unor aliante extrem de puternice, adevarati poli de profit in 2009.
Agentii de colectare debite precum Urban si Asociatii au deja incheiate parteneriate cu mari case de insolventa comerciala, exista o adevarata retea la nivelul executorilor judecatoresti, astfel incat exista un acces direct la foarte multe companii si creditori care au sume importante de incasat.
Intrucat colectarea debitelor se face in cazul creantelor certe, lichide si exigibile prin negocieri si pe cale amiabila, in conditiile in care in 2009 va exista o criza de lichiditate puternica, cu siguranta foarte multi debitori vor prefera sa intarzie procedurile simple gen cereri de insolventa, angajandu-si avocati care sa le dea ocazia sa isi ofere un "respiro" necesar acumularii sumelor de bani destinate platii debitelor. Astfel, interesul marilor case de avocatura sa participe la procesul de recuperare a creantelor, fie din postura de aparator la bara a intereselor creditorilor, fie de partea debitorilor, duce la nasterea acestor aliante, care vor polariza piata romaneasca de profil.
Iar polarizarea se va face in segmentul B2B, acesta fiind cel care genereaza cele mai mari sume de bani; in zona creantelor care se colecteaza pe segmentul B2C foarte rar va exista un interes de implicare al caselor de avocatura.
Revenind la aceste aliante pe axa - agentie de colectare debite/casa de avocatura/lichidatori judiciari, este de asteptat ca ele sa nasca pe termen lung colaborari care sa duca la formarea unor adevarate consortii, ce se vor antrena pe cazuri medii , in perspectiva declansarii marilor razboaie din jurul datoriilor acumulate de companii gen CNH sau CFR care se anunta a fi vedetele in materie de faliment in 2009. Iar aceste consortii asteapta doar o ocazie potrivita sa isi "oficializeze" relatiile sub forma crearii unor societati profesionale interdisciplinare, dupa modelul francez acolo unde un colector de debite, un avocat si un lichidator / executor, se pot asocia in cadrul unor societati comerciale.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
gilda haas a spus:
14/04/2009 22:33
Cita "grija"pentru recuperarea sumelor neplatite de datornici , nu cumva ve-ti ramine la nivel de antrenament pentru ca recuperarea de la firme mari de genul celor amintite ar insemna sa puneti la plata niste "sus pusi" . Ce cote procentuale aveti in vedere sa incasati ? , mai ales de la stat ???
 
Iulian Urban
Presedintele Asociatiei Asistenta pentru Consumatori
Iulian Urban
Urban si Asociatii este lider de piata pe segmentul recuperarii debitelor, avand o experienta de peste 14... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Sambata, 27 Februarie 2021, 12:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter