Iulian Urban: Recuperare debite: Companii

Eroarea statului roman: nu apeleaza la agentiile private de recuperare

04 octombrie 2007, ora 13:41 | 423 afisari | in Companii
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Una din erorile majore pe care le comite Ministerul de Finante din Romania deriva din faptul ca, in procesul de colectare a taxelor si impozitelor de la contribuabilii din tara noastra, nu se utilizeaza serviciile agentiilor private specializate in colectarea si recuperarea creantelor.

Este o eroare majora, intrucat nu se iau in calcul rezultatele exceptionale obtinute de alte tari care folosesc serviciile private de colectare debite, iar cel mai puternic exemplu este SUA, acolo unde aproape ca nu exista executori ai statului, adica nu exista functionari care se ocupa direct de recuperarea impozitelor neachitate de cetatenii americani.

Simple calcule matematice demonstreaza faptul ca, in loc sa isi consume resursele financiare platind salarii catre sute de angajati care la aceasta data se ocupa de executarile silite ale statului roman, ar fi mult mai ieftin si eficient sa se apeleze la una din cele circa 10 agentii de top din Romania, mai ales ca unele dintre acestea au experiente anterioare in colectarea unor taxe pentru buget, asa cum a fost cazul taxei TV/ RADIO.

In mod sigur, rezultatele care s-ar obtine ar fi mai mult decat evidente, si costurile pe care le-ar suporta Ministerul de Finante ar fi cu mult mai mici decat valoarea actuala cumulata a salariilor + primelor + cheltuielilor colaterale pe care le suporta, pentru fiecare din functionarii care au ca atributie de serviciu in cadrul Directiilor Judetene ale Finantelor Publice sau , in cadrul Administratiilor Financiare, recuperarea creantelor bugetare.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Iulian Urban
Presedintele Asociatiei Asistenta pentru Consumatori
Iulian Urban
Urban si Asociatii este lider de piata pe segmentul recuperarii debitelor, avand o experienta de peste 14... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Luni, 28 Septembrie 2020, 00:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter