Lucian Preda: Low Cost: Companii

Blocarea pretului pentru biletele de avion - un nou serviciu sau o taxa?

14 decembrie 2010, ora 09:57 | 1.314 afisari | in Companii, Turism
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Continental Airlines a anuntat ieri introducerea unui nou serviciu numit "FareLock" (blocarea pretului), prin care o persoana care doreste sa cumpere un anumit bilet de avion insa nu este hotarata, poate sa rezerve acel bilet la pretul afisat in acel moment si sa decida mai tarziu daca sa il cumpere sau sa renunte la el. Avantajul este ca pretul biletului ramane blocat, protejand astfel cumparatorul de cresterile ulterioare de pret. Pretul acestui nou serviciu va fi intre 5 si 9 USD, in functie de ruta.

Acest nou serviciu reprezinta totodata si o noua sursa de venit pentru Continental Airlines. Este de asteptat ca acest nou serviciu sa fie oferit in curand si de catre alte companii aeriene lowcost. Companiile lowcost ofera in general preturi de baza mici si multe alte optiuni platite, pentru a putea sustine cheltuielile si preturile mici. Dintre sursele suplimentare de venit pe care majoritatea companiilor aeriene lowcost le ofera, amintesc: taxa pentru bagajul de cala, taxa pentru mancare la bord (nu se ofera mancare gratuita la bord, ci trebuie cumparata), taxa pentru ckeck-in in aeroport, pentru check-in online si taxa pentru plata cu cardul de credit.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Madalin a spus:
16/12/2010 13:07
Este mai mult o sursa de venit pentru Continental. O poti gandi ca o asigurare storno in cazul in care calatoria se desfasoara intr-un timp nu tocmai scurt.
 
Lucian Preda
fondator lowcostroutes.com
Lucian Preda
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Miercuri, 03 Martie 2021, 04:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter