Marius Balasoiu: Training & HR: Companii

Trainerul ubersexual (3)

24 aprilie 2008, ora 11:35 | 2.908 afisari | in Companii
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
A aparut prima diferentiere a trainerilor. O organizatie americana aducea pe piata specia "trainerul de proces". Adica un trainer care nu mai dadea informatii cu cisterna ci doar cu galeata si care se concentra pe felul in care interactioneaza participantii.

Conservatorul "trainer de continut" (cel de mai sus cu cisterna) avea un adversar interesant mai ales pentru ca participantii preferau sa nu isi bata capul cu stenografierea tuturor elucubratiilor primite la curs. Si mai era si excitant (de la amuzant la terifiant) sa te joci si apoi sa te intrebi de ce ai facut-o.

Pe la mijlocul decadei si-a facut aparitia videoproiectorul. Alta inventie diabolica a capitalistilor din vest. Mari si greoaie la inceput, videoproiectoarele aveau un mare avantaj: nu mai cadeau slide-urile pe jos sa se amestece, ca sa nu mai mentionam de frumusetea de powerpoint care sa faca prezentari animate si colorate. Exista o oarecare mare dependenta de PC-uri, la inceput fixe apoi din ce in ce mai mobile pana cand au ajuns laptopuri. Si pe masura ce tehnica avansa catre piata romaneasca de training, aparea si la noi o specie de trainer noua: trainerul tehnosexual.

Trainerul tehnosexual nu are nimic de-a face (in mod special) cu sexualitatea ci cu apetitul pentru gadgeturi de ultima ora, cu cele mai proaspete inovatii ale tehnologiei. S-a ajuns la limite pe care inca nu ni le putem imagina: spectacole de sunet si lumina, table care transmit informatia scrisa pe ele la imprimante invizibile si cea mai tare pe care am vazut-o pana acum (fiind convins ca nu e nici pe departe ultima limita) tabla inexistenta, trainerul care se face ca scrie cu un marker optic pe un perete pe care se proiecteaza semnele lui mistice si care apoi se transfera prin conexiuni optice la imprimante aflate la zeci de metri de sala de curs. Mai sunt si alte inventii ale tehnosexualilor traineri: mouse optic de marimea unei brichete cu tot cu laser-pointer, prezentari livrate prin conexiuni web si probabil ca lista poate continua.

Data viitoare vom vorbi despre trainerul metrosexual, ca "incalzire" pentru ultimul episod al temei - ubersexualul.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Marius Balasoiu
Managing Partner, ForPeople
Marius Balasoiu
ForPeople este o companie romaneasca de training si servicii HR lansata in aprilie 2007, cu cifra de... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Marti, 09 August 2022, 17:17
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter