Marius Vicentiu Coltuc: Juridic: Altele

Taxa de poluare in 2012. Cum scapi de ea, cum iti recuperezi banii

05 ianuarie 2012, ora 17:00 | 2.312 afisari | in Altele
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Legea care stabileste noua taxa de poluare pentru autovehicule a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2012.

De acum, vor plati taxa si cei care vand o masina  inmatriculata  in Romania inainte de 2007, indiferent de clasa de poluare a masinii. Asta va mari fara indoiala pretul masinii, iar cumparatorul va fi si el pus la plata.

Taxa de poluare - atat in forma de anii trecuti, cat si in cea din 2012 - este considerata abuziva, iar cei care au contestat-o in instanta au primit castig de cauza. Aceasta ar fi si prima forma de a evita taxa de poluare 2012, actionarea statului in instanta.  Taxa de poluare 2012 mai poate fi evitata astfel:

1. In instanta
Proprietarul unui autoturism da in judecata statul roman pentru a recupera suma platita pentru taxa de poluare 2012. El va merge cu un dosar compus din urmatoarele documente: copia cartii de identitate a masinii, copia deciziei de calcul eliberata de ANAF, copia chitantei primite la achitarea taxei, contractul de vanzare/cumparare. Pentru un astfel de caz, va trebui sa scoateti din buzunar 500 de lei, dar veti avea cu siguranta castig de cauza.

2. Contractul de comodat
Acest contract incheiat intre vanzator si cumparator va da sansa sa scapati de taxa de poluare 2012. Asta deoarece actul stipuleaza ca vanzatorul da spre folosinta  temporara masina. Problema este ca proprietar este in continuare vanzatorul, asa ca ar trebui sa va intelegeti destul de bine cu acesta.

3. Numerele bulgaresti
In Bulgaria, echivalentul taxei noastre de poluare este o taxa de aproximativ 500 de euro, indiferent de vechimea masinii. Insa, in 2011, autoritatile romane au anuntat  ca soferii romani care au masini cu numere de Bulgaria nu pot circula cu ele mai mult de 90 de zile prin tara.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Marius Vicentiu Coltuc
avocat titular Casa de avocatura Coltuc
Marius Vicentiu Coltuc
CASA DE AVOCATURA COLTUC "Pentru noi succesul a devenit o obligatie"-Coltuc Marius Fondata in anul... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Duminica, 18 Aprilie 2021, 05:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter