Marius Vicentiu Coltuc: Juridic: Turism

Noua procedura de solicitare a vizelor in 2015

04 noiembrie 2014, ora 00:00 | 1.717 afisari | in Juridic, Turism
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn

Pentru programarea interviului si informatii despre vize, sunati la numarul 03 17 800 260 sau vizitati www.ustraveldocs.com/ro


Toti solicitantii de viza au obligatia de a completa si transmite online formularul DS-160 inainte de a face programarea. Daca programarea este facuta fara a transmite formularul DS-160 online, solicitantii de viza vor fi nevoiti sa se reprogrameze.

Servicii:

Programarea interviurilor prin call center, la numerele de telefon +40 31 7800 260 pentru apeluri din Romania sau 703-988-7105 pentru apeluri din SUA, sau online prin intermediul site-uluiwww.ustraveldocs.com/ro

Informatii despre procedura de solicitare a vizelor oferite de call center

Livrarea pasapoartelor cu vizele aprobate prin curierat TNT.

Cu o singura taxa (taxa MRV in functie de tipul vizei) achitata la orice sucursala BRD din Romania, serviciile mentionate mai sus sunt oferite tuturor solicitantilor de viza.

Procedura de solicitare a vizelor - PAS CU PAS

PASUL 1: Faceti o fotografie
PASUL 2: Completati formularul online DS-160 si tipariti Pagina de Confirmare cand terminati
PASUL 3: Inregistrati-va online si creati un profil
PASUL 4: Achitati taxa pentru interviu
PASUL 5: Programati-va interviul online sau prin intermediul call center-ului
PASUL 6: Veniti la Ambasada pentru interviu
PASUL 7: Pasapoartele cu vizele aprobate vor fi livrate prin TNT

PASUL 1: Faceti o fotografie.

Fotografia este o componenta importanta a solicitarii de viza. Acceptarea fotografiei pe care ati folosit-o va depinde intotdeauna de Ambasada sau Consulatul la care solicitati viza. Va rugam sa cititi informatiile de mai jos despre criteriile de calitate ale unei fotografii.

Fotografia dumneavoastra trebuie sa fie:

Recenta (facuta in ultimele sase luni)
Color
Cu fundal alb
Expunerea fetei trebuie sa fie de 3cm din crestet pana la barbie
Persoana trebuie sa priveasca direct spre aparatul foto
Pavilioanele urechilor trebuie sa fie vizibile
Fara ochelari
Capul trebuie descoperit, cu exceptia situatiilor de ordin religios, dar chiar si atunci, acoperamantul nu trebuie sa mascheze nicio parte a fetei.
Fotografia digitala incarcata in formularul DS-160 trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii:

Trebuie sa fie in format JPEG(terminatie .jpg )
Rezolutia minima este de 600 pixeli
Rezolutia maxima este de 1200 pixels si 240KB.
Daca nu incercati sa incarcati o fotografie, nu veti putea finaliza formularul DS-160. Daca sistemul nu accepta fotografia, puteti aduce o fotografie la interviu - dimensiunile trebuie sa fie de 5 X 5 cm. Puteti face fotografii si la Consulat in ziua interviului (15 RON pentru un set de sase fotografii standard).

Pentru informatii suplimentare despre criteriile de calitate pentru fotografii, vizitati pagina web a Departamentului de Stat.

PASUL 2: Completati formularul online DS-160 si tipariti Pagina de Confirmare cand terminati.

DS-160 Instructiuni Importante:

Formularul de solicitare a vizelor DS-160 este obligatoriu pentru toti solicitansii de viza temporara. Formularul este disponibil online lahttps://ceac.state.gov/genniv/.

Pregatiti toate informatiile si documentele necesare inainte de a incepe completarea formularului: pasaportul, informatii despre calatoriile anterioare, solicitari de viza anterioare, planuri de calatorie etc.

Selectati din meniu tara in care veti solicita viza ROMANIA,BUCHAREST si apoi apasati butonul Incepe un nou formular.
Notati undeva ID-ul formularului si raspundeti la intrebarea de securitate pe care o alegeti. Veti putea reaccesa formularul transmis pentru o perioada de treizeci de zile.

Selectati corect tipul vizei din meniul Scopul Calatoriei in SUA. Atentie: daca solicitati mai multe tipuri de viza in aceeasi zi(de exemplu B1/B2-afaceri/turism si I- scop jurnalistic), trebuie sa completati si sa transmiteti un singur formular DS-160 si sa aduceti o singura pagina de confirmare la interviu

Verificati toate informatiile din formular sa fie corecte: nume de familie, prenume, sex, data si locul nasterii, cetatenia, alte nume purtate (de exemplu numele anterioare casatoriei/divortului)si numele complet in alfabetul matern. Daca introduceti informatii incorecte sau incomplete, va trebui sa corectati formularul si sa il retransmiteti inainte de interviu.

Tipariti pagina de confirmare care contine cateva informatii biografice si un cod de bare cu numarul de confirmare. Veti avea nevoie de acest numar de confirmare cand veti face programarea interviului prin call center sau online, iar la interviu va fi necesara pagina de confirmare.

Pentru mai multe informatii despre formularul DS-160, vizitati Intrebari Frecvente si Raspunsuri despre Formularul DS-160.

PASUL 3: Inregistrati-va online si creati un profil

Solicitantii trebuie sa se inregistreze online la www.ustraveldocs.compentru a introduce informatiile necesare si pentru a-si programa interviul. Dupa inregistrarea online, terbuie sa tipariti ordinul de plata solicitat de BRD pentru achitarea taxei MRV.

Pe langa tiparirea ordinului de plata, veti selecta un centru TNT pentru a va prelua pasaportul cu viza, dupa ce a fost aprobata si eliberata.

PASUL 4: Achitati taxa pentru interviu

Anunt important - Noi taxe de viza

Incepand cu 12 septembrie 2014 taxele de solicitare a anumitor categorii de vize se vor schimba. Pentru mai multe detalii referitoare la schimbarea taxelor de viza va rugam sa accesați pagina de internet a Departamentului de Stat al Statelor Unite la Fees for Visa Services.

Tipuri de vize si valoarea taxelor de solicitare a vizei

In majoritatea cazurilor, solicitantii de viza, inclusiv copiii, trebuie sa achite taxa nerambursabila si netransferabila Machine Readable Visa (MRV), indiferent daca viza este aprobata sau nu. Taxa depinde de tipul vizei solicitate.

Plata taxei de viza se poate face fie in numerar la orice sucursala BRD din Romania, dupa ce ati descarcat si tiparit ordinul de plata cu cod de bare, urmand instructiunile de la sectiunea Banca si Optiuni de Plata, fie online prin serviciul TrustPay.

Daca doriti sa verificati daca banca dumneavoastra pune la dispozitie acest serviciu, apasati aici.
Fiecare solicitant de viza trebuie sa achite taxa MRV utilizand formularul de plata individual, generat de site-ul pentru solicitarea vizelor (ex. o familie formata din patru membri trebuie sa mearga la BRD cu patru formulare de plata cu patru coduri UID diferite.)

Daca solicitati mai multe tipuri de viza in aceeasi zi(de exemplu B1/B2-afaceri/turism si I- scop jurnalistic), trebuie sa achitati doua taxe pentru interviu. Singura exceptie este pentru cei care solicita o viza B1/B2 (afaceri/ turism) si o viza C1/D (membru de echipaj in tranzit) in aceeati zi, si vor achita o singura taxa MRV (echivalentul in Lei a 160 USD).

Plata se va face in numerar in moneda nationala (RON). Dupa incasarea sumei de bani, BRD va elibera o chitanta. Va trebui sa pastrati chitanta pentru ca aveti nevoie de numarul chitantei pentru a va programa interviul.

PASUL 5: Programati-va interviul online sau prin intermediul call center-ului

Va puteti programa interviul online la www.ustraveldocs.com/ro
Sau puteti suna la call center la numarul +40 31 7800 260 din Romania sau 703-988-7105 din SUA
Indiferent daca va programati online sau sunati la call center, veti avea nevoie de numarul chitantei de la BRD.
Atentie: Trebuie sa fiti atenti cand selectati tipul vizei de care aveti nevoie. Puteti gasi informatii despre vize online lawww.ustraveldocs.com/ro sau puteti suna call center-ul la numarul +40 31 7800 260 din Romania sau 703-988-7105 din SUA.

PASUL 6: Veniti la Ambasada pentru interviu

Programarile pentru interviu de fac din jumatate in jumatate de ora, de la 7:30 a.m. pina la 11:00 a.m. Va rugam sa veniti la timp (nu mai devreme); intregul proces la Ambasada dureaza aproximativ o ora. Inainte de a intra in Ambasada, personalul va verifica daca aveti toate documentele necesare.

Exista o cabina foto in sala de asteptare a Sectiei Consulare, unde puteti face fotografii standard. Pretul este de 15 RON pentru un set de sase fotografii. Va rugam sa aveti suma exacta.

PASUL 7: Pasapoartele cu vizele aprobate vor fi livrate prin TNT

Daca viza este aprobata, va trebui sa lasati pasaportul la Sectia Consulara pentru a va tipari viza. Pasapoartele vor fi trimise catre centru TNT pe care l-ati ales cand ati programat interviul.

Pasapoartele vor fi livrate de TNT, gratis, la unul dintre centrele de livrare din Romania, sau puteti opta pentru preluarea pasaportului in aceeasi zi, de la sediul TNT Romania SRL Str. Aurel Vlaicu Nr. 49 075100, Otopeni, Romania.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Marius Vicentiu Coltuc
avocat titular Casa de avocatura Coltuc
Marius Vicentiu Coltuc
CASA DE AVOCATURA COLTUC "Pentru noi succesul a devenit o obligatie"-Coltuc Marius Fondata in anul... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Marti, 24 Mai 2022, 02:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter