Mihai Musatoiu: Opinia DailyBusiness.ro: Companii

Mici amanunte care dor

07 septembrie 2011, ora 10:15 | 178 afisari | in Companii
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
E limpede asemanarea dintre meciul de fotbal Romania-Franta si situatia de astazi a Romaniei.

A durat parca o eternitate - peste 20 de ani de la revolutie - sa construim un prim stadion modern cum gasesti oriunde in Europa –pana si bulgarii au o astfel de arena, dar de acum 4-5 ani. Tot de la revolutie asteptam proiecte majore de infrastructura care sa fie si executate, nu doar promise si desenate pe hartie.

Nota balcanica ne urmareste ca un blestem. Intr-un stadion de cinci stele, gazonul (adica esenta, motivul pentru care exista intregul stabiliment si 55.000 de oameni in tribune) este execrabil. Si la nivel national ne e foarte greu sa ducem lucrurile la bun sfarsit. Suntem o tara integrata in Nato, UE, sub protectia a ”n” tratate internationale si prin care curg rauri de bani europeni, dar populatia inca aloca peste 70% din venituri pentru alimente. Sunt mici amanunte care dor.

Si nu in ultimul rand, publicul de la meci a fost, din nou, mult peste media calitatii fotbalului romanesc si mai ales a conducatorilor sai. Din nou, o asemanare izbitoare, suparatoare, cu ceea ce traieste zi de zi omul de afaceri sau simplul contribuabil.

E vizibil un permanent contratimp - politicienii sparg seminte, fac glume grosolane si se amuza undeva departe, sus, in tribuna stadionului, in timp ce jos, pe gazon, o clasa de mijloc frustrata transpira printre hartoape pentru o Romanie mai buna.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
ioana a spus:
09/09/2011 15:30
...si? s-a lasat cu amenzi, cu penalitati, cu un mic 'deranj' pentru asa de mare 'popularitate' internationala? Nu. Inseamna ca lucrurile sunt 'sub control'. In afara de cintaretul de imn caruia ii e rusine ca e urmasul lui Traian si are el o alta versiune cintabila , altcineva n-a mai cintat si n-a mai incasat amenzi.
 
Mihai Musatoiu
Membru fondator DailyBusiness.ro
Mihai Musatoiu
Va multumim pentru ca ati transformat DailyBusiness.ro in ultimii cinci ani in cel mai interactiv site de... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Luni, 01 Martie 2021, 23:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter