Radu Ciofu: Burse si piete de capital: Companii

Divergenta fundamentala ....

17 aprilie 2009, ora 13:49 | 3.663 afisari | in Companii, Finante-Banci, Burse
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Am asistat in ultima luna la cresteri spectaculoase in pietele bursiere de actiuni, atat in Romania cat si in pietele internationale. O crestere sustenabila (sanatoasa) a cotatiilor ar trebui sa vina ca urmare a stabilizarii si eventual a revenirii activitatii economice. Iar prin activitate economica inteleg in principal productie industriala.

Si orice crestere reala duce invariabil la o cerere sporita de materie prima (comodities). Si aici apare divergenta. Este drept, am asistat la o stabilizare a pretului la marfuri, insa nu la cresterile spectaculoase inregistrate de indicii burselor de actiuni. Evolutia in medie a pretului marfurilor se poate urmari printr-un indice general al marfurilor. Cateva exemple pot fi gasite pe Bloomberg : http://www.bloomberg.com/markets/commodities/cfutures.html

Nu putem avea o evolutie bursiera pozitiva, fara sa avem o corelare si a pretului marfurilor. Printr-o corelare nu inteleg neaparat o corelare zilnica ci o corelare ca evolutie pe termen mai indelungat. Si pe termen lung situatia actuala nu este sustenabila.

Pot fi doua scenarii: Fie evolutia economiei va intra pe un trend ascendent si atunci mai devreme sau mai tarziu si marfurile vor trebui sa inregistreze cresteri. Fie evolutia economica nu este atat de pozitiva si atunci urmeaza ca pietele bursiere sa inregistreze corectii .Doresc sa anunt pe aceasta cale conferinta zilnica online DAILY MARKET , realizata in colaborare cu marketroller.ro.
Accestul este gratuit.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Radu Ciofu
analist financiar
Radu Ciofu
Acum aproximativ doi ani de zile, asistam la un seminar unde se facea o comparatie intre Bursa de la... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Duminica, 14 August 2022, 06:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter