Sergiu Mihalcea: Despre televiziune online si ceea ce ma reprezinta: Companii

Jack- dintr-o bucata !

02 decembrie 2008, ora 14:55 | 600 afisari | in Companii, Media & Advertising
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
jack welch.jpg
Singurul avantaj profesional al zilei libere de 1 decembrie este ca am reusit sa citesc jumate din "caramida" autobiografica a lui Jack Welch la conducerea GE.

Jack Welch este un manager brand pentru ca stilul lui este acela al managerului vedeta. Am asteptat cartea asta de cand s-a auzit ca va fi lansata mai ales pentru ca el nu mai este la conducerea GE si poate marturisi lucrurile detasat.

Mi se pare fascinant cum un om a reusit sa se organizeze pe el ca sa poate organiza un mutant precum General Electric care producea de la fiare de calcat la sateliti.

Din partea sinceritatii lui , au fost necesari 10 ani ca majoritatea oamenilor de baza din GE sa inteleaga schimbarea pe care a dorit sa o faca.

Iata cateva idei foarte bune:

Nu stiu daca Jack Welch a fost un om iubit in firma, pentru ca nu poti iubi un om caruia i se spunea "Bomba cu neutroni- care ucide oamenii, dar lasa cladirile in picioare."

"Sefii au de obicei raspunsuri in minte atunci cand pun intrebari. Ceea ce cauta de fapt sunt doar confirmari. Ca sa ma disting trebuia sa gandesc in termeni mai largi decat intrebarile care mi se puneau."

"Unii argumenteaza ca diferentierea este ceva nebunesc- nu face bine moralului. Se spune ca tratamentul diferentiat erodeaza tocmai munca in echipa. Nu in lumea mea. Construiesti echipe puternice tratandu-i pe indivizi diferit....Echipele castigatoare se formeaza prin diferentiere, recompensandu-i pe cei mai buni si eliminandu-i pe cei mai slabi."

"Cand oamenii gresesc, ultimul lucru de care au nevoie este de pedepse disciplinare. Este de fapt momentul pentru incurajare si construire a increderii in sine."

"Una dintre cele mai dese erori era sa angajez dupa aparente. Recrutam uneori indivizi prezentabili si care vorbeau frumos. Unii dintre acestia erau buni, dar altii erau doar un ambalaj frumos....In mainile fara experineta, curriculum-urile vitae sunt o arma periculoasa."

"In afaceri , nu e probabil nimic mai periculos decat un sef care nu vrea ca tu sa iesi invingator."

"Am supravietuit experientei numai pentru ca am facut numai ce credeam ca este bine."

"Afacerea pe care am gandit-o eu se concentra in jurul capitalului intelectual.

Sa exploatezi puterea intelectului este mai usor decat sa bibilesti la produse materiale. Nicaieri nu devenea mai evident contrastul intre finante - manufactura decat in profiturile pe angajat. Cu mai putin de 7000 de angajati, venitul net al GE Credit era de 67 de milioane USD in 1977. In comparatie, in aparatura electrocasnica era nevoie de 47.000 de angajati pentru a realiza venituri de 100 mil USD."

"Noi administram afaceri , nu venituri."

"Am angajat un om care mi-a facut VW-ul meu pentru ca arata pasiune si cunoastere in ceea ce facea in service-ul lui. Gasesti noi oameni in tot felul de locuri. Fiecare persoana intalnita reprezinta un alt interviu de angajare."

" Este nevoie de mai mult decat bune intentii. Trebuie sa existe o logica si o structura astfel incat fiecare angajat sa cunoasca regulile jocului."

"Noi cream oameni foarte buni care la randul lor creeaza produse si servicii foarte bune."

"In productie incerc sa elimin variatia. In ceea ce priveste oamenii, varietatea este totul."

"ambitia trebuie scrisa in frunte."

"Schimbarea nu are electorat in firma."

"Cand ajung sa trag linie, imi dau seama ca a-i invata pe altii este modul meu in care incerc sa imi castig existenta."
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Alina Blaga a spus:
02/12/2008 18:24
Citind articolul tau, m-am motivat sa iau si eu cartea, pe care o achizitionasem deja, dar fara motivatia suficienta de a si incepe sa o citesc. Pacat ca am pierdut ziua de 1 Decembrie pentru a o citi, dar sigur voi gasi cateva seri libere sa ma pun pe citit.
 
Sergiu Mihalcea
CEO Italics
Sergiu Mihalcea
Profesional conduc Italics - producator de continut tv online original. Pe DailyBusiness scriu despre... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Duminica, 18 Aprilie 2021, 06:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter