Sergiu Mihalcea: Despre televiziune online si ceea ce ma reprezinta: Internet/New Media

Cat costam fara sa facem nimic?

20 decembrie 2007, ora 12:51 | 1.528 afisari | in Internet/New Media, Media & Advertising
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Trei miliarde saptezeci si doi euro in piata de publicitate investiti in total.

La un public estimat activ targetat, sa zicem de 14 milioane de romani, inseamna ca fara sa fac nimic cost 265 de euro pe zi. E mult, e putin nu stiu, insa parca simt ca ar trebui sa fac si eu ceva daca tot sunt o investitie.

Nu pot sa stau cu mainile in san daca pe saptamana cost impresionanta suma de 1.855 si ce sa mai zic ca pe luna sunt deja bogat: 7.420 euro.

Aproape ca nu mai am curajul sa schimb canalul cand ma uit la televizor. Trebuie sa cumpar ceva, trebuie sa cumpar ceva!
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
john a spus:
24/12/2007 21:15
sursa cifrelor?
 
Nona a spus:
30/12/2007 16:32
Inclin sa cred ca cele 3 miliarde reprezinta sumele la rate card pentru ca cele platite cu adevarat sunt destul de greu de urmarit... de aceea cred ca costam "ceva" mai putin.

Mai mult decat atat, in conditiile in care cea mai mare felie din aceasta suma a fost reprezentata de bugetele TV care ating majoritatea populatiei *(nu doar pe cea activa), calculul e din nou defectuos. Ca e problema advertiserilor ca o mare parte din banii investiti in TV e pe apa sambetei asta e o alta discutie... sunt probabil pierderi calculate.

Mi-ar placea insa sa reiei acest calcul cu aceste doua necunoscute rezolvate partial (pe cat iti permit datele) pentru a te apropia mai mult de adevar.
 
andrei a spus:
03/02/2008 13:46
nu cumva piata de publicitate se masoara anual? deci 3 miliarde de euro pe an se cheltuiesc in publicitate. raportat la 20 milioane de romani, da, doar 14 au acces direct la publicitate, dar lui mamaie de la tzara eu ii fac cumparaturile, si eu am acces la publicitate, si, ea are acces la sfaturile mele. si uite-asa ajungem la un 150 euro / an pe cap de locuitor. da, sunt convins, ca asta e apropiata de cifra reala. si da, aceasta suma eu o platesc. prin produsele pe care le cumpar. platesc anual 150 euro in plus pentru costul de publicitate. o fi mult? o fi putin?
 
Dan a spus:
08/02/2008 15:05
Cu siguranta 3 miliarde este suma anuala, deci aia 265 euro ar fi pe an nu pe zi. Hai sa fim mai realisti cu sumele.
 
Sergiu Mihalcea
CEO Italics
Sergiu Mihalcea
Profesional conduc Italics - producator de continut tv online original. Pe DailyBusiness scriu despre... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Marti, 20 Aprilie 2021, 09:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter