Sergiu Mihalcea: Despre televiziune online si ceea ce ma reprezinta: Internet/New Media

Despre copii si Muppets

21 noiembrie 2008, ora 10:57 | 615 afisari | in Internet/New Media, Media & Advertising
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
kermit.jpg
In istoria televiziunii, cazul "Sesame Street" , cunoscut mai tarziu ca Muppets Show este cea mai de succes emisiune pentru copii.

Am intalnit,ca o prezentare de caz, pregatirea acestui concept tv intr-un studiu de dedicat punctului critic care face sa se impuna un nou trend , o noua idee in industrie. Fie ca e vorba despre pantofi , imbracaminte sau show-uri tv.

Peste doi ani le-a luat creatorilor sa testeze fiecare moment al showului in fata unor copii de gradinita care erau filmati pe ascuns cand , cat si la ce se uita la televizorul unde rula pilotul "Sesame Street"

Desi nu face obiectul acestui blog, merita mentionat ca amuzament un fapt la care si creatorii showului au ramas uimiti.

Copiii se uitau la televizor mimand un dezinteres pentru firul epic , dedicandu-se jucariilor din fata lor in multe instante. Dar nu ratau niciodata urmatorul moment important care construia actiunea.

In doi ani de zile de refaceri ale pilotului initial creatorii tv au devenit mai mult psihologi decat si-ar fi dorit, dar cu un mare avantaj : au creat un sablon care apoi s-a transformat in succes.

Timpul dedicat prelansarii unui show tv a fost mereu demn de poveste. Bineinteles ca producatorii i-au amenintat cu sistarea bugetarii, dar si incapatanarea joaca un rol important.

(Vezi cazul filmului lui Orson Welles: Citizen Kane pentru care regizorul cerea in nebunia lui supra bugetare peste supra bugetare aproape frizand inconstienta.)

Dar nu despre bani e vorba !

Este vorba ca in momentul acesta in televiziune nu exista un show dedicat copiilor.
Nu stiu daca motivele tin de lipsa profesionistilor, de lipsa banilor, de lipsa bunavointei, de lipsa culturii si moralitatii a directorilor de televiziune...

Am studiat cu placere un experiment al catorva veterani de la Hollywood care au lansat MrsP.com un site intre televiziune online si childgame unde actrita Kathy Kinney este la dispozitia pustilor care dau click si intr-o secunda aceasta incepe sa le citeasca o poveste clasica.

Ps.
Intodeauna ne place sa stim detalii despre marile succese. Spre exemplu, inventatorul lui Kermit din Muppets a creat celebra broasca dintr-un palton nefolosit al mamei lui si ochii i-a prelucrat dintr-o simpla minge de ping pong. Dar asta e un detaliu in spatele muntelui de imaginatie, creativitate, profesionalism si talent.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Sergiu Mihalcea
CEO Italics
Sergiu Mihalcea
Profesional conduc Italics - producator de continut tv online original. Pe DailyBusiness scriu despre... vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Duminica, 18 Aprilie 2021, 04:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter