Valentin Gros: Jurnalism online: Juridic

Justitia nu e vendetta!

08 ianuarie 2014, ora 12:00 | 226 afisari | in Juridic
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Fostul premier Emil Boc a facut miercuri o declaratie fulminanta, care prin sinceritatea ei, spune multe pe tema relatiei justitie-politic din Romania.

"Daca vom lasa majoritatea de 70% sa aiba si Cotroceniul, se va rupe echilibrul si se va veni cu hartii, cine sa fie arestat. Acum zece ani, pe vremea lui Nastase, ministrul Justitiei dadea ordine din birou pe cine sa aresteze; asa se facea justitia in vremea lui Nastase", a spus Boc la Realitatea TV Cluj, conform site-ului pesurse.ro.

Asadar, "trebuie neaparat sa castigam presedintia, ca altfel ne aresteaza astia pe noi". Cam asa s-ar traduce afirmatiile actualului primar al Clujului.

A fost Nastase la putere – ii aresta pe-ai lui Basescu. E Basescu la putere – ii baga la inchisoare pe-ai lui Nastase si pe Nastase insusi. Vin iar ai lui Nastase – il paste puscaria pe Basescu, dar si pe oamenii lui, printre care Boc.

Vi se pare un scenariu horror, desprins dintr-un film cu triburile de canibali, unde invinsii devin meniu la cina? Exact asta a descris politicianul Emil Boc, si nu la o discutie cu vecinii de bloc, ci intr-o emisiune televizata.

Si acum sa ne gandim cum merg lucrurile in tara noastra democrata. Noi, alegatorii, suntem adevaratii sefi ai statului, astfel ca decidem, prin vot liber, secret si universal cine conduce acest stat, pe teritoriul caruia traim. Multi dintre noi ii privim din cand in cand, la televizor, pe acesti bugetari posesori de decizie, sa vedem cum se mai ocupa ei de statul primit in dar prin procedura votului.

Dintre noi, unii simpatizeaza o tabara politica, sau mai bine zis o antipatizeaza pe cealalta, si abia asteapta o condamnare ca sa destupe sampania. "Foarte bine, sa-l infunde pe Nastase!"; "Ba pe Basescu!".

Altii ii urasc pe toti deopotriva, spectacolul vendettei politice le provoaca o mare bucurie, indiferent cine intra la zdup. "Foarte bine, sa se manance intre ei, ca sacalii!".

Dar nu asa functioneaza un stat de drept. Intr-un stat de drept, exista separatia puterilor in stat, justitia nu depinde de poltic, ea judeca drept, legata la ochi, ca zeita Themis.

Pana nu invatam lectia asta, Romania noastra va fi exact ca Republica Populara din anii '50, doar ca o data la 4 ani, tortionarii vor face schimb de locuri cu victimele.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Gheorghescu a spus:
08/01/2014 13:49
A fost Nastase la putere – ii aresta pe-ai lui Basescu. E Basescu la putere – ii baga la inchisoare pe-ai lui Nastase si pe Nastase insusi. Vin iar ai lui Nastase – il paste puscaria pe Basescu, dar si pe oamenii lui, printre care Boc.
Deci, d-le Valentin Gros, vreti sa ne spuneti ca situatia pe care o vedem acum inseamna, va citez din nou, "E Basescu la putere – ii baga la inchisoare pe-ai lui Nastase si pe Nastase insusi."?
Scuze, cine e acum la putere?
Si asta numiti dvs. jurnalism...
 
mircea a spus:
09/01/2014 08:53
In Romania justitia se face oricum numai dupa lege nu.Aceeasi speta din aceeasi companie judecata de diferite instante similare din diferite locatii difera dupa bunul plac al judecatorilor.E vorba de litigii civile intre petrom si salariati,care in diferite locatii au primit sentinte diferite.Si aunci legea unde-i.La bunul plac al instantei!Sa nu mai vorbim de alte influente si simpatii in actul de justitie!Asta trebuie pus la punct.Si ca orice salariat la stat judecatorii care gresesc sa raspunda,material si penal.Atunci se va putea spune cu adevarat ca ,,Nimeni nu e mai presus de lege.
 
Mario a spus:
09/01/2014 13:41
Domnule Gheorghescu, eu nu am inteles deloc comentariul pe care l-ati facut. Cu ce nu sunteti de acord?
 
Valentin Gros
Redactor sef DailyBusiness.ro (2007-2014)
Valentin Gros
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Sambata, 27 Februarie 2021, 12:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter