Vlad Merticaru: Comunicare: Media & Advertising

Cum sa devii fan Oprescu. Pentru o zi!

21 iunie 2011, ora 00:00 | 184 afisari | in Lifestyle, Media & Advertising
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
O lovitura strategica de imagine a dat Romania în seara zilei de 15 iunie în Italia. Cu un spectacol intitulat ”Romani Rumeni”, organizat in piata Campidoglio din Roma. Evenimentul a fost sustinut de primaria din Roma si cea din Bucuresti. A doua zi, dupa 12 noaptea (ora României) spectacolul este difuzat pe RAI 1.

Ideea spectacolului subliniaza legatura culturala ancestrala dintre Roma si Bucuresti, dintre România si Italia.

Un spectacol romanesc extraordinar, prezentat de Ramona Badescu si Fabrizio Gatta. De ce extraordinar? Pentru ca intr-o piata din Roma au cantat pentru italieni ansamblul Ciocârlia, soprana Irina Iordachescu, Alexandru Tomescu. Pentru ca Gheorghe Zamfir (mult mai carunt decat il stim de obicei, dar vesnic tanar in suflat) a susurat la nai piese pe care noi le cunoastem din filme celebre ca ”A fost odata în America” si ”Kill Bill”. Pentru ca Razvan Mazilu a dansat. Si pentru ca actorul italian Remo Girone, pe care cu totii il stim ca Tano Cariddi, din Caracatita, a recitat in limba romana ”Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie”. Pe Remo Girnoe nu-l mai recunosti decat dupa privire. Saracul a imbatranit mai mult decat Zamfir. In schimb ii recunosti in public, in primul rand de scaune, pe primarul Romei - Gianni Alemanno si pe cel al Bucurestiului - Sorin Oprescu.

Ce n-au reusit unele ministere prin programe de promovare a Romaniei in lume, poate reusesc unele primarii. Bravo pentru organizatori!  (Adica pentru Ramona Badescu, care este consiliera lui Alemanno si superba).

Va recomand sa urmariti spectacolul aici. Momentan este indisponibil, dar mai incercati.

Printre sustinatorii spectacolului se numara Astaldi si Pirrelli, doua companii prezente in Romania. Prima dintre ele a fost vedeta ultimelor zile la Bucuresti, dupa inagurarea pasajului de la Basarab, evident alaturi de spaniolii de la FCC Construccion si, normal, Sorin Oprescu.

Imi place ceea ce vad. In sfarsit o strategie coerenta de imagine, inteligenta si bine gândita (daca asa o fi; daca nu e asa si e din intamplare, tot imi place). Asteptam un anunt oficial al unei noi candidaturi la presedintia Romaniei si, evident, un spectacol de aceeasi anvergura la Madrid sau Barcelona. Pana atunci, poate vedem ”Romani Rumeni” la TVR. Sau nu, ca astia sunt cu celalalt...
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Vlad Merticaru
LinksPR
Vlad Merticaru
LinksPR Profilul lui Vlad Merticaru pe Key People vezi profilul »
Categoriile blogului
Arhiva blogului
KeyJobs - Job-uri premium
portal sustinut de adevolution
Joi, 28 Mai 2020, 07:59
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter