- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Averea impresionantă deţinută de familia lui Niculae Bădălău, reţinut de DNA într-un dosar de corupţie. Primeşte un salariu de invidiat de la Curtea de Conturi

28 Nov, 11:00 • Andrei Alina
Niculae Bădălău a fost reținut pentru 24 de ore de DNA pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și trafic de influență. Fost senator PSD şi ministrul al Economiei, Bădălău va fi prezentat luni la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Averea impresionantă deţinută de familia lui Niculae Bădălău, reţinut de DNA într-un dosar de corupţie. Primeşte un salariu de invidiat de la Curtea de Conturi

Niculae Bădălău, consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, a fost reţinut pentru 24 de ore într-un dosar de corupţie. Fostul senator PSD este acuzat de dare de mită și trafic de influență.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, familia Bădălău deţine o avere impresionantă. Niculae Badălău deține din 2003 un teren agricol în Giurgiu, în suprafață de 1,28 hectare, dar și un teren intravilan, tot din 2003, în suprafață de 0,21 de hectare, ambele fiind dobândite prin moştenire.

Citeşte şi: Vouchere sociale de 250 de lei. Ce se întâmplă cu românii care nu au primit sumele pe card

Badălău mai deține alte două terenuri intravilane, în Giurgiu, alături de soția sa. Primul teren a intrat în posesia familiei Badălău în anul 1995 și are o suprafață de 0,03 hectare, iar al doilea teren, în suprafață de 0,27 de hectare, a fost dobândit în 2001.

Tot în ultima declaraţie de avere, Niculae Bădălău a consemnat că deține în proprietate bijuterii de 25.000 de euro și tablouri în valoare de 12.000 de euro, dar are și două case: o casă de locuit în Bolintin Vale, cu o suprafaţă de aproape 900 mp, şi o casă de vacanţă în localitatea Ogrezeni, judeţul Giurgiu.

Citeşte şi: Vouchere sociale de 250 de lei. Cât timp se vor mai acorda tichetele sociale

 

Niculae Bădălău, salariu impresionant de la Curtea de Conturi

Potrivit ultimei sale declarații de avere, Niculae Bădălău a încasat un salariu lunar de aproape 5.300 de euro de la Curtea de Conturi.

Soția lui Niculae Bădălău, Rodica, a încasat în ultimul an, în total, 46.266 de lei de Școala Gimnazială Nr. 1 din Bolintin Vale.

În 2021, Niculae Bădălău a vândut un teren intravilan pentru care a încasat 600.000 de euro, se mai arată în declarația de avere depusă.

În prezent, familia Bădălau are în conturi 660.058 euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari.

Pe lângă bani din conturi, familia Bădălău are afaceri în domeniul construcțiilor și imobiliarelor. Firmele sunt controlate de copiii lui Niculae Bădălău. De asemenea, Sabina și Gabriel Bădălău au deschis un centru de evenimente lângă București.

Investiția a fost una uriașă, de aproape 4 milioane de euro.