Carnea de găină de țară, deși mult mai gustoasă decât cea din comerț, se fierbe mult mai greu datorită fibrelor sale mai dense. Pentru a rezolva această problemă și a economisi timp în bucătărie, există câteva trucuri care ajută la prepararea sa rapidă, potrivit click.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Prețul cărnii de pasăre de la ferme crește alarmant. Marfa ajunge în magazine cu 13% mai scumpă
foto: ciorbiță de pasăre
Unul dintre cele mai eficiente este utilizarea unei oale sub presiune, care permite prepararea cărnii mult mai rapid, fără a pierde din gust. De asemenea, punerea puiului în saramură timp de 12-24 de ore, dintr-un amestec de apă, sare și zahăr, ajută la frăgezirea cărnii. În plus, se pot adăuga condimente precum oregano sau cimbru pentru un plus de savoare.
Un alt truc eficient este coacerea puiului în cuptor, alături de ulei, sare, piper și legume, la o temperatură de 120-150°C, pentru a obține o carne fragedă și gustoasă într-un timp scurt. De asemenea, o altă metodă este fierberea puiului într-o oală cu bulion și legume, menținând focul mic, iar astfel pasărea va fi gata în câteva ore.
Indiferent de metoda aleasă, carnea de pui de țară rămâne un ingredient versatil, perfect pentru orice rețetă, iar aceste trucuri vor reduce semnificativ timpul de gătire, oferindu-ne un preparat delicios într-un timp mult mai scurt.
Te-ar mai putea interesa și: Casa Radio, noua pasăre Phoenix? Tranzacția-surpriză a Afi Europe promite salvarea celui mai mare eșec imobiliar din ultimii 35 de ani!