- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Prețurile caselor sunt de zeci de ori mai mici, de la 5.000 de euro. Ziua și cumpărarea. Românii se mută după graniță.

01 Feb, 08:45 • Polojan Tudor
Prețurile caselor din Ungaria sunt de zeci de ori mai mici decât în România. Acestea variază între 2.500 și 10.000 de euro, iar românii nu au stat pe gânduri și au năvălit asupra satelor și orașelor de la granița cu țara noastră.
Prețurile caselor sunt de zeci de ori mai mici, de la 5.000 de euro. Ziua și cumpărarea. Românii se mută după graniță.

Românii cumpără cel puțin o casă pe zi în Ungaria, asta după ce prețurile din țara vecină au scăzut considerabil. Cel puțin 300 de case s-au vândut anul trecut la granița maghiară, în principal clienții fiind din Arad și Timișoara, scrie stiripesurse.ro, potrivit digi24.ro.

„Cea mai ieftină casă pe care am vândut-o anul trecut a costat 5.000 de euro, în Dombegyhaz, la cinci kilometri de graniță. Este situată în centrul orasului, 100 mp, trei camere și 4000 mp de teren.

În prezent, cea mai ieftină casă pe care o avem la vânzare este de 9.000 de euro, la aproximativ șapte kilometri de Variașu Mic (un sat din județul Arad, situat la graniță – n.red.), cu trei camere, utilități și teren de 1.500 de metri pătrați”, a transmis Bogdan Holokan, agent imobiliar în zonă.

Mai citește și: Ministrul Finanțelor promite schimbarea salariului minim. „Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou!”

Case la unguri de la 5.000 de euro/ sursa foto: imobiliare.ro
Case la unguri de la 5.000 de euro/ sursa foto: imobiliare.ro

Case peste case, se formează comunități

Recensământul din 2011 arăta că in Ungaria trăiau, la acel moment, peste 36.000 de români. Cei mai mulți se găsesc în apropiere de granița cu România.

De exemplu, în orașul maghiar Gyula care se află în apropierea orașului românesc Vârșand, din județul Arad, locuiau la acea vreme peste 2.000 de români. În Battonya, numărul acestora s-a triplat față de anul 2007, ajungând la aproximativ 1.000.

„Spun că prețul locuințelor i-a făcut să se mute în străinătate, dar și costul vieții, pentru că facturile la utilități acolo sunt la jumătate din cât sunt aici. Singura mare problemă este lipsa unui loc de muncă”, a mai completat agentul.

În cocluzie, majoritatea românilor care a ales să devină proprietari de case în Ungaria conduce aproximativ o oră și jumătate pentru a merge la muncă în țara noastră.

Te-ar mai putea interesa și: Veste bună pentru angajații români! O companie introduce programul de muncă cu 4 zile pe săptămână

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult