AUTO

Afacerile din comertul auto-moto au accelerat in primele doua luni

08 aprilie 2013, ora 11:06, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
masina-cheie.jpg
Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele doua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 6,2% in perioada ianuarie-februarie 2013 fata de perioada similara a anului trecut.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o cifra de afaceri cu 7,1% mai mica comparativ cu perioada 1.I-29.II.2012.

Ca serie bruta, afacerile din comertul auto-moto au crescut cu 4,0% in primele 2 luni,datorita cresterilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+10,3%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+0,8%) si comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+0,7%).Comertul cu autovehicule a scazut cu 0,2%.Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada ianuarie-februarie 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,5% mai mica comparativ cu perioada 1.I-29.II.2012, provenita de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-29,5%), de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-24,6%) si de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,7%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+8,0%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+0,7%).

Februarie 2013 comparativ cu ianuarie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna februarie 2013, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 5,4%, datorata cresterilor inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+32,0%), la comertul cu autovehicule (+9,9%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+4,8%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+0,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2013, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 4,4%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna februarie 2013 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 4,7%, provenita de la scaderile inregistrate la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-9,9%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-8,5%), de la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-1,9%) si de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (-1,9%). Cresteri s-au inregistrat la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,2%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna februarie 2013 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere cu 0,4%.

Februarie 2013 comparativ cu februarie 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna februarie 2013, comparativ cu luna corespunzatoare, a inregistrat pe total o crestere cu 6,8%, datorata cresterii inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+11,7%), la intretinerea si repararea autovehiculelor (+4,9%) si la comertul cu autovehicule (+3,4%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a scazut cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2013 a inregistrat pe total o crestere cu 11,0% fata de luna februarie 2012.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna februarie 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,1% mai mica comparativ cu luna februarie 2012, provenita in principal de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-29,9%), de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-26,3%) si de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-10,7%). Cresteri au inregistrat activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+7,7%) si activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+6,7%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2013 a inregistrat o cifra de afaceri cu 6,4% mai mica comparativ cu luna februarie 2012.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 15:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter