AUTO

Afacerile din comertul auto-moto au crescut usor la noua luni

08 noiembrie 2013, ora 11:45 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
masini-p-mare.jpg
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele noua luni din 2013 cu 0,2% ca serie bruta si cu 1,3% ca serie ajustata, iar cel al afacerilor pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut cu 3%, respectiv 3,5%, conform datelor publicate vineri de Institutul National de Statistica (INS).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 0,2%, datorita cresterilor inregistrate la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (10,5%). Scaderi au inregistrat activitatile provenite de la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-8,9%), activitatile provenite de la intretinere si reparare a autovehiculelor (-8%) si de la comertul cu autovehicule (-5,2%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 3% mai mica comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, provenita de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-19,9%), de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-9,2%) si de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-4,9%).

Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (6,5%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (0,7%).

Volumul afacerilor din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in septembrie fata de august cu 5,7% ca serie bruta si cu 5,1% ca serie ajustata, in timp ce volumul afacerilor din servicii prestate populatiei a scazut cu 5,5%, respectiv 1,5%.Fata de septembrie 2012, afacerile provenite din comertul cu autovehicule si motociclete au consemnat un avans de 7,5% ca serie bruta si de 4,4% ca serie ajustata. Cresteri s-au inregistrat si la afacerile pentru serviciile prestate populatiei, de 1,5% serie bruta si 3,3% serie ajustata.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 14:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter