AUTO

Afacerile din comertul auto-moto s-a redus cu 6,8% in august

09 octombrie 2013, ora 10:27, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
motocicleta-harley.jpg
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 6,8%, ca serie bruta, in august, fata de iulie, si cu 1% ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a anuntat Institutul National de Statistica (INS).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in august 2013 cu 1%, fata de iulie, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In primele 8 luni, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 0,8%, fata de perioada similara din 2012.

August 2013 comparativ cu iulie 2013

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2013, comparativ cu luna precedenta,
a inregistrat o scadere cu 6,8%, datorata scaderilor inregistrate la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-9,9%), la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-6,9%) si la comertul cu autovehicule (-6,1%). Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 1,5%.Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate,in luna august 2013, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 1,0%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna august 2013 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o crestere cu 1,0%, provenita din cresterile inregistrate la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+1,8%), la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+1,8%) si la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+1,3%). Scaderi s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-11,6%) si la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-0,1%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piata prestate populatiei serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2013 fata de luna precedenta a inregistrat o crestere cu 1,0%.

August 2013 comparativ cu august 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna august 2013, comparativ cu luna corespunzatoare a inregistrat pe total o scadere cu 0,9%, datorata scaderii inregistrate la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-18,2%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-17,5%) si la comertul cu autovehicule (-2,3%). Cresteri au inregistrat activitatile provenite de la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+7,1%).


Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2013 a inregistrat pe total o crestere cu 2,3% fata de luna august 2012.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna august 2013 a inregistrato cifra deafaceri cu 2,1%mai mica comparativ cu luna august 2012, provenita in principal de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-22,0%), de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-9,5%), de la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-4,0%) si de la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-1,5%). Cresteri au inregistrat activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+12,3%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2013 a crescut cu 1,7% comparativ cu luna august 2012.

Perioada ianuarie-august

In perioada 1.I-31.VIII.2013
comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2012, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scazut cu 0,8%, datorita scaderilor inregistrate la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-8,5%), la comertul cu autovehicule (-6,4%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-6,2%). Cresteri au inregistrat activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+9,5%).

In acelasi timp, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 0,8%.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in perioada 1.I-31.VIII.2013a inregistrato cifra deafaceri cu 3,7% mai mica comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2012, provenita de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-20,2%), de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-11,5%) si de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-5,3%). Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (+5,6%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+0,3%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I-31.VIII.2013a inregistrat o cifra deafaceri cu 3,3%mai mica comparativ cu perioada 1.I-31.VIII.2012.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 18 Mai 2022, 14:41
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter