- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

APIA: Masinile cu consum mic, la mare cautare din cauza scumpirii carburantilor

24 Jan, 11:53 • Redactia DailyBusiness
Majorarea preturilor carburantilor va avea doua efecte principale, respectiv limitarea kilometrilor parcursi cu automobilul si orientarea clientilor catre masini cu consum scazut, a declarat luni Brent Valmar, vicepresedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
APIA: Masinile cu consum mic, la mare cautare din cauza scumpirii carburantilor

„Principalele efecte ale cresterii pretului carburantilor se vor traduce prin diminuarea apetitului soferilor pentru a parcurge distante de drum mari. De asemenea vom observa o orientare a clientilor catre masini cu consum redus, costuri de exploatare foarte mici si vehicule dotate cu tehnologii noi”, a spus Valmar, citat de Mediafax.

El a adaugat ca se va observa si o crestere a numarului de masini hibrid.

Constantin Stroe, vicepresedinte Dacia si membru in Consiliul de Administratie al APIA, este de parere ca o intrare a vehiculelor electrice in Romania nu va avea loc prea curand.

„Vremea vehiculelor propulsate electric va veni si in Romania abia peste 10-15 ani. Asta din cauza lipsei cu desavarsire a infrastructurii necesare functionarii acestor tipuri de automoble in tara noastra”, a afirmat Stroe.

Intrebat daca producatorii de componente din Romania sunt pregatiti pentru fabricarea de tehnologii necesare constructiei de automobile electrice, Stroe a raspuns ca „pot trece si maine la aceasta activitate, doar ca singurul lucru de care mai e nevoie este know-how-ul”.