AUTO

Asociatia Presei Auto: Kia Cee'd, masina anului 2008 in Romania

11 decembrie 2007, ora 14:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ceed2.jpg
Kia Cee'd a fost desemnata masina anului 2008 in Romania, titlu acordat marti de catre Asociatia Presei Auto, la competitie participand toate modelele lansate anul acesta pe piata locala.
Cu 223 de puncte, Kia Cee'd s-a situat pe primul loc in clasamentul intocmit de jurnalistii de specialitate. In cadrul editiei a noua a concursului "Masina Anului", pe locul 2 s-a situat Mitsubishi Lancer (190 de puncte), iar pe locul 3 - Ford Mondeo (148 de puncte). Pe locul 4 s-a clasat Mazda 2, cu 125 de puncte.

Masina anului a fost aleasa de cei 22 de jurnalisti - membri ai juriului, din peste 30 de modele eligibile, au declarat reprezentantii Asociatiei Presei Auto. In competitie au fost incluse toate automobilele complet noi lansate de industria auto pe piata din Romania, cu vanzare incepand din luna ianuarie. In finala de 10 s-au calificat Fiat Linea, Ford Mondeo, Kia C'eed, Mazda 2, Mitsubishi Lancer, Peugeot 308, Renault Laguna, Skoda Fabia, Subaru Impreza si Toyota Auris/Corolla.

Anul trecut, titlul "Masina Anului" in Romania a fost acordat modelului Opel Corsa. Prima editie a competitiei "Masina anului in Romania", titlul pentru 1999, a fost castigata de Ford Focus, o masina care a modificat radical performanta constructorului american, devenind cel mai bine vandut model din lume pe ambele maluri ale Atlanticului.Kia Cee'd a castigat de asemenea primul loc si la concursul "Masina Anului", organizat de Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania, locurile 2 si 3 fiind ocupate de Ford Mondeo, respectiv Mazda2, in timp ce pe 4 s-a clasat Fiat 500.

"Masina Anului 2008" in Europa a fost desemnata Fiat 500, in timp ce Kia Cee'd a ocupat locul 4.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 23 Octombrie 2021, 11:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter