AUTO

Autostrada Nădlac-Arad ar putea fi inaugurata la inceputul lui iulie

07 iunie 2015, ora 10:49   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
autostrada.jpg
Autostrada Nădlac-Arad va fi gata peste 2 săptămâni, însă va fi deschisă circulaţiei de abia la începutul lunii iulie, printr-o ceremonie comună cu oficialii maghiari. Constructorul a turnat deja ultimul strat de asfalt, iar punctul de control de la graniţa este aproape finalizat.

Şi ungurii au ajuns cu autostrada în vamă. Ambele tronsoane trebuiau inaugurate în 2013, însă problemele pe care CNADNR le-a avut cu constructorii au făcut ca panglica să fie tăiată cu o întârziere de 2 ani.

Pe tronsonul Autostrăzii Nădlac-Arad pe care tocmai s-a aşezat ultimul strat de asfalt se montează acum parapeţi, garduri şi panouri de antifonare. La Nădlac, frontiera cu Ungaria, se amenajează noul punct de control. Acesta va fi pe teritoriul ţării noastre, iar la Borş, în partea ungară, potrivit stiri.tvr.ro.

Pentru românii din zona de graniţa deschiderea autostrăzii e cel mai aşteptat eveniment din ultimii 10 ani. De acum, maşinile de mare tonaj nu vor mai trece prin localităţile lor. Lotul II din autostradă are 16 kilometri. Însă pe 6 dintre aceştia se circulă din decembrie anul trecut când s-a inaugurat primul lot. Aşa s-a putut face legătura între drumul naţional şi şoseaua de mare viteză.Acum se va tăia panglica pentru cei 10 kilometri între Pecica şi Arad. În total, Autostrada Nădlac - Arad are 39 de km. Primul lot, câştigat la licitaţie, în 2011, de firma lui Nelu Iordache a fost abandonat după arestarea acestuia pentru deturnare de fonduri europene.

După 2 ani, statul a găsit alt constructor, Astaldi. Al doilea lot a fost început de austriecii de la Alpine, dar au dat faliment când şoseaua era aproape gata. După un an, lucrarea a ajuns tot pe mâna Astaldi care a şi finalizat-o. Acum se poate circula de la Sibiu până la vama cu Ungaria pe autostrada cu două întreruperi mici între între Deva şi Lugoj şi Lugoj Timişoara.

Citeste si Cati kilometri de autostrada vor fi finalizati in acest an
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Victor Petcu a spus:
08/06/2015 19:23
Atentie cu vama care este la Nadlac pe partea romana si Bors pe partea maghiara. Bors este in Romania langa Oradea. Ar fi fost la Autostrada Transilvania. La Nadlac este intre Nagylak si Csanadpalota.
 
Ano Nimul a spus:
09/06/2015 09:35
ce imi place de voi: "doua mici intreruperi". nu, intre deva si faget este o intrerupere MARE cu drum prost, plin de serpentine si tiruri care merg cu 40 kmh.

Intre lugoj si timisoara, la fel sunt 20 km de iad, in care sa merge in coloana.

Nu sunt "mici" intreruperile domnilor ziaristi.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 15 Iunie 2021, 04:11
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter